Szabadalmi blog

A genfi nők már állva pisilnek

2014. április 15. 10:11 - tobias_wutzli


Legalábbis azok, akiknek megtetszett a genfi szabadalmi kiállítás slágere, a "diszkrét női húgyelvezető eszköz". Nem kell többet guggoljunk a parkban, egyszerűen odaállunk egy fa mellé és lepisiljük, mint férfitársaink. Láttam persze már olyat, hogy a dülöngélő férfi az inge csücskét szorongatta, míg a folt egyre nőtt a nadrágján. Erre majd nekünk is figyelni kell, mi kezdők leszünk...



genfi-noihugyvezetek3.jpgA probléma japán és kínai feltalálókat is megmozgatott. A japánok nyilvános álló vizeldét terveztek nőknek, amire szabadalmi bejelentést is tettek. A szabadalom szövege és rajza is megtekinthető. Kína sem hagyhatja, hogy ügyes-bajos dolgainkat guggolva végezzük. Ők a csúnyára helyeznek fel egy olyan zacskót, amelybe bátran elvégezhető a kisdolog. Nagy előnye, hogy a futószalag mellől sem kell elmozdulni, szóval az elvtársnő bent mehet ki. Erre a feltaláló ún. használati mintaoltalmat igényelt. Aki jól tud kínaiul, annak a szabadalmat is megmutatjuk, én úgyis csak a képeket nézegettem rajta, az nem volt kínai.



genfi-örökmozgo.jpgA genfi kiállításról egy Svájcban élő kutató küldött képeket a feltalálókért bátran kiálló Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesületnek. Blogunk az ő engedélyükkel ezek közül szemezget. A kiállításon 45 országból 1000 találmányt mutattak be, amelyek között praktikus dolgok is voltak. A magyar örökmozgók most távolmaradtak, társaikból azonban most is akadt bőven a kiállítás nagyobb dicsőségére. Ez a szerkezet például a víz felhajtóerejéből "termel energiát". Az örökmozgók szabadalmaztatásának külön fejezetet szentel Pintz György: Találd fel magad, avagy a siker szabadalma című vadonatúj könyve. Az Öveges professzortól tanult szerző szerint "ha az az érzésünk, hogy világmegváltó ötletünk van, az első öröm után gondolkozzunk el, és tegyük mérlegre egyik részről a sokmilliárd dolláros energetikai kutatásokat és tudósok, kutatómérnökök ezreit; a másik részről egykori szerény fizikajegyeinket."



genfi-atmerocollstock.jpgIgazán praktikus találmány a sörös doboz átmérőjének mérésére is alkalmas fapados subler vagy cső-collstock. Csak egy mozdulat és máris leolvashatjuk a cső átmérőjét. Innen már csak egy golyós számológép és megvan a konzerv űrtartalma.



genfi-teveklima.jpg"Kunta Kinte kitekinte meleg van-e odakint-e?" Meleg volt. Ő, szegény még nem élhetett e nagyszerű találmánnyal; meg tevéje sem volt.


A képen makettként látható találmány csak úgy gyártja a hideget! Feltalálója is sapkában vacog mellette. E szabadalom mégsem örökmozgó. A teve ugyanis mozog, de nem örökké. Menetközben - különösen a sivatagban - jól esik a klímaberendezés a tevegelő körül, hisz nem tud a teve örökké árnyékban mozogni. Elég, ha a széke van árnyékban. Az árnyék-szék körül pedig ott a sivatagi klíma. És a sivatagi klímaberendezés. A sivatagban körülményes konnektort találni, ezért napelemen és a víz párolgásán, azaz a párolgás hőelvonó hatásán alapul a találmány. 

 

Heu Réka

 

További cikkek: www.szabadalom.blog.hu, www.vedjegy.blog.hu 

 

Címkék: genfi találmányi kiállítás, Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület, szabadalom, feltaláló, használati minta, örökmozgó, Találd fel magad!, Öveges, Genf 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr126030554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása