Szabadalmi blog

Leállt a Líbiai Védjegyhivatal

2014. szeptember 17. 14:14 - pintz

Az észak-afrikai országban zajló polgárháború legújabb fejleményei következtében a Líbiai Védjegyhivatal nem fogad újabb bejelentéseket – számol be az Abu-Ghazaleh Intellectual Property.

A hivatal amúgy sem példás működéséről közismert a Kadhafi ezredes diktatúrájából véres polgárháborúba süllyedő országban.

A védjegyügyekért felelős intézmény 1981-ben bezárt és csak 2002-ben nyitott ki újra. Nyolc évvel később, 2010-ben lajstromozták az első védjegyet majdnem harminc év után. Ugyanebben az évben váltotta fel új jogszabály a korábban hatályban lévő 1956-os védjegytörvényt.

A 2011-ben kirobbant polgárháború következtében a hivatal ismét felfüggesztette a működését és csak 2013-ban nyitotta meg újra kapuit, ezúttal mindössze egy évre.

Noha jelenleg a sivatagi államban ennél nagyságrendekkel komolyabb problémák jelentkeznek, a hosszú távú stabilitás és befektetői bizalom megteremtése szempontjából kulcsfontosságú lenne a jogbiztonság garantálása és azon belül a szellemi alkotások megfelelő védelme.

Defend-Tripoli-1.jpg

Forrás: Lybia Herald 

 

Csirik Márton
Pintz és Társai
Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda
www.szabadalmi.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr176705953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása