Szabadalmi blog

Star Wars-féle energiamezőt alkotott a Boeing!

2015. március 31. 15:04 - pintz

A Boeing sci-fi filmbe illő új találmányától teljesen lehidaltunk! Az immáron szabadalommá avanzsált energiamező elsődleges célja, hogy megvédje a járműveket a robbanások okozta sérülésektől.

Futurisztikusnak hangzik – és valójában is az! Habár záporozó golyókat és lézernyalábokat nem tudunk vele kivédeni, a jövőhöz mégis egy lépéssel közelebb visz a legújabb Boeing-szabadalom.

star-wars-patent.PNG

Hogyan is működik?

A járműhöz közeli robbanások lökéshulláma alapján a találmány észleli a robbanás irányát, és beindítja a szerkezetet. Ekkor magas intenzitású lézerek hevítik föl a levegőt, és hoznak létre egy olyan plazma csatornát, melynek sűrűsége, hőmérséklete és összetétele is eltér a levegőétől. A lökéshullám egy része így visszaverődik, illetve megtörik – ezáltal pedig a járművet (és persze a benne ülő embereket) jelentős sérülésektől lehet megóvni.

military-vehicle.PNG

A találmány így védene meg egy katonai gépjárművet a robbanás okozta károktól.

protection.PNG

Megvéd majd minket is?

Az eszközt a jövőben akár épületek, hajók és repülők esetében is lehetne alkalmazni. Izgalmas!

Vessünk egy pillantást a szabadalmi iratokra itt.

Itt pedig megnézheted PATENTYOGI videóját a szabadalomról:

Ha van egy jó ötleted, de nem tudod, merre indulj, itt találsz egy kis segítséget. További tanácsokat pedig szabadalmi ügyvivőtől kérhetsz, illetve a Találd fel magad! című könyvben találhatsz.

 

Orbán Emese
Pintz és Társai
Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda
www.szabadalmi.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr847323570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása