Szabadalmi blog

Koccintsunk a Brexitre... Brexittel!

2016. július 15. 11:38 - pintz

A védjegybejelentések alapján a Brexit márkanévvel ellátott különböző termékek igen hamar a piacra kerülhetnek... persze hogy ez a közös európai piacot jelenti vagy sem, az már a jövő zenéje...

A britek talán azt hiszik, a Brexit csupán egy Nagy-Britannia és az Európai Unió jövőjét meghatározó politikai döntés volt, azonban nagyon tévednek: a vállalkozó kedvű egyének világszerte meglátták szülőkontinensünk történelmi drámájában a fejőstehént.

A Brexit szó márkanévként való felhasználása több modern jelenséget is jól példáz: egyrészt szinte nem marad olyan fogalom, amelyet valaki ne látna alkalmasnak kereskedelmi felhasználásra, másrészt a névadás láthatóan komoly kihívás elé állítja az embereket, ezért sokan úgy döntenek, hogy nem saját kútfőből merítenek. Az effajta "eredetiségre" példa, hogy a Brexit védjegyet eddig négy alkalommal igényelték különböző piákra (sörök a 32. áruosztályban, erősebb alkoholos italok a 33. áruosztályban), de találunk a bejelentések között gyógyszerekre, pékárukra és egyéb nyalánkságokra vonatkozókat is.

brexit-sor.jpg

Egy rövid összefoglaló a legfontosabb bejelentésekről:

English Brexit Tea (GB, DE) és Brexit sütemény (GB)

Ha valaki a világ legangolabb dolgával szeretne angolkodni Angliában, akkor mindenképpen az angol Brexit teát ajánlhatjuk neki délutáni fogyasztásra, természetesen tejjel és süteménnyel (szigorúan Brexit biscuits).

Brexit sör (GB)

Lesz, aki ezzel ünnepel, lesz, aki ebbe fojtja a bánatát - de ahogy a magyarok 1849. október 6. után nem koccintottak sörrel (az egyik verzió szerint 150 évig, azaz a tilalom már lejárt), úgy az EU-párti britek nem koccintanak majd Brexit sörrel - ha egyáltalán ráfanyalodnak.

Brexit almabor (US), sör (CA) és egyéb alkoholtartalmú italok a tengerentúlon

Nem csak az európai piacok célozhatók meg Brexit piákkal - a jelek szerint többen úgy ítélik meg, hogy a tengerentúlon is számottevő kereslet mutatkozhat a Brexit márkanévvel ellátott alkoholtartalmú italokra. Lehet, hogy az amerikaiak ezekkel az italokkal ünneplik majd a függetlenség napját, hiszen tulajdonképpen az is egyfajta Brexit volt - a Brit Birodalom kiválásával az Amerikai Egyesült Államok megalapításának napja.

Brexit mobil- és laptoptartók, bögrék, ruhák, kiegészítők, egyéb ajándéktárgyak (GB)

Ha valaki büszkén viseli a Union Jacket ruhaként, akkor miért ne lenne fantázia a Brexit ruhákban és egyéb tárgyakban. Nos, a bejelentő úgy ítélte meg, hogy van, sőt előrelátó módon a népszavazás előtt már több mint egy évvel benyújtotta a kérelmét, és így azóta már lajstromozták is védjegyét, azaz megadták a kizárólagos jogokat számára az adott áruk vonatkozásában - a bejelentés napjára visszamenő hatállyal egyébként.

Brexit gyógyszerek (ES)

Hogy a spanyoloknak miért van szükségük Brexit gyógyszerekre, az rejtély. Egy tippünk azért van: szorongásgátlónak, ha túl sok brit menekült érkezik Spanyolországba...

Brexit fogyasztószerek és étrendkiegészítők (US)

Brexittel ég a zsír! Az elhízás terén a világ élvonalába tartozó amerikaiak derekának kerülete a Brexit jóvoltából remélhetőleg legalább annyit fog csökkeni, mint a font árfolyama a dollárral szemben a népszavazás eredményének nyilvánosságra jutása után.

Felhívnánk továbbá a figyelmet a a kínálkozó üzleti lehetőségekre, ugyanis vannak áruosztályok, amelyekre vonatkozóan még nem történtek Brexit védjegybejelentések, így érdemes lehet megfontolni a következő termékek piacra vitelét és párhuzamosan a védjegybejelentés megtételét:

  • brexit-mutragya.pngBrexit műtrágya és egyéb mezőgazdasági, kertészeti termékek (1. osztály), hogy új élet sarjadhasson a termékeny angol földből;
  • Brexit illatszerek és kozmetikai cikkek (3. osztály) a híres angol szépség megtámogatására;
  • Brexit vendéglő és panzió (43. osztály) a megfáradt és éhes európai vándoroknak, akiknek valahogy sikerült bejutniuk Nagy-Britanniába (vagy Kis-Britanniába, majd elválik).

 

Emellett pedig sok szerencsét és felszínen maradó Európát kívánunk a leendő védjegytulajdonosoknak!

További olvasnivaló: 

 

Pintz és Társai
Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda Kft.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr438885754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása