Szabadalmi blog

LEGO: az évszázad lenyúlása

2014. október 22. 16:08 - tobias_wutzli

Szabadalmi szenzációra bukkantunk: az elmúlt 100 év legnagyobb Lúzer Elekje az az angol feltaláló, aki feltalálta a "LEGO" kockát, de nem védte le Dániában. A LEGO pedig - élve a lehetőséggel - egyszerűen lenyúlta.

1.PNG

Tovább
Szólj hozzá!

Padlót fogott az FC Barcelona

2014. október 21. 16:54 - tobias_wutzli

Egy Bayern München szurkoló győzte le a tárgyalóteremben

szabadalom-blog-gtld-1.PNGHiába volt FCB védjegye a Barcának, elvesztette az fcb.email domain ellen indított bírósági meccsét. Történt, hogy Jörg Lindemer közgazdász megszerezte magának az <fcb.email> domaint. Ez nem különösebben nyerte meg a katalán nemzeti tizenegy futballklubjának tetszését, így eljárást indított a német szurkoló ellen az említett domain megszerzése céljából. Az FC Barcelona elsősorban arra hivatkozott, hogy ő a jogosultja az FCB betűkombinációt is tartalmazó európai közösségi védjegynek.

Tovább
2 komment

A FACEBOOK ÉRLELTE VILÁGHÍRŰVÉ A SAJTOT

2014. október 17. 16:45 - tobias_wutzli

Anglia első közösségi média generálta védjegye egy sajtüzemé lett. A Wyke Farms esetében a Twitter és a Facebook bizonyult a legjobb marketingnek.

Somerset megye Bristol központtal a Glastonbury zenei fesztivál, a Portishead banda, John Cleese, Arthur C.Clarke, Jenson Button, Jeffrey Archer és Henry Fielding hazája. Itt készít 1861 óta sajtot a Wyke Farms.

„Önálló vállalkozás vagyunk – mondja a cég igazgatója, Rich Clothier, - mindennapos küzdelmet folytatunk a nagyüzemekkel mint Dávid Góliáttal. A közösségi média az egyetlen eszközünk, hogy ne mossanak le bennünket a pályáról. A közösségi média lehet az a kő, amely segít legyőzni Góliátot.”

moocheese.png

Tovább
Szólj hozzá!

ISTENI SZIKRA avagy az amerikai álom bukása

2014. október 15. 13:57 - tobias_wutzli

Az őrült feltaláló 30 év pereskedés után gombolt le a Fordról 10 millió dollárt

Az Isteni szikra c. film Robert W. Kearns igaz történetét meséli el, még elviselhető halivúdi cukormázzal. Főhősünket poétai korban, 26 évesen egy megvadult pezsgősdugó félszemére megvakította a nászéjszakáján. E baljós előjel ellenére ettől kezdve megszállottan kísérletezett egy olyan ablaktörlővel, ami a szem mintájára nem megszakítás nélkül jár egyfolytában, hanem szakaszosra is kapcsolható.

AmDream-2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Forma 1: Egy verseny mind felett

2014. október 14. 17:05 - tobias_wutzli

A Forma 1 világában minden a gyorsaságról szól. Gyors kocsik, nagy tempó, kerékcsere, tankolás, másodpercek alatt. Sietni muszáj, minden másodperc döntő lehet.

Nincs ez másképp a fejlesztésekkel sem. A fejlesztésekre áldozott pénz azonban könnyen a másik csapatot segítheti. A napokban készült egy interjú  a Williams-csapat vezető jogászával, Christian Bedforddal, aki rávilágított a Forma 1 berkein belül a szellemi tulajdon védelmének hiányosságaira: „hiába jössz elő egy fantasztikus megoldással, mert amint kirakod az autót a pályára, egy másik csapat villámgyorsan lemásolhatja azt”. Ez arra indíttatta a csapatokat, hogy lehetőleg titokban tartsák találmányaikat, ami igen nehéz, hiszen az autók pár hetente tényleg kikerülnek a pályára.

 F1design.jpg

Tovább
1 komment