Szabadalmi blog

Fogorvoshoz mész? Vigyél egy rekesz sört!

2015. július 31. 14:00 - pintz

-Nyissak neked egy üveg sört?
-Nem, kösz; majd én leharapom a kupakot.

Az interneten számos olyan videó kering, amelyen vállalkozó kedvű férfiak a lehető legkülönfélébb eszközökkel bontanak fel egy üveg sört. Bebizonyosodott, hogy a machete, a láncfűrész és a szarvasagancs is alkalmas egy kupak lepattintására, de ha egy váratlan helyzetben éppen nélkülöznünk kell e maszkulin szerszámokat, más segédeszköz után kell néznünk. Egy argentínai sörgyártó cég, a Cerveza Salta elkötelezett támogatója a rögbisportnak; a vállalat nagy tiszteletben részesíti az erejükön felül teljesítő sportolókat. A rögbi azonban nem veszélytelen - gyakoriak a zúzódások, törések és a kitört fogak. Nos, a Cerveza Salta elismerése jeléül egy olyan fogimplantátumot készíttetett egy fogorvossal, melynek segítségével a játékosok vigyorogva bonthatnak fel egy üveg sört - a szájukkal.  

670px-open-a-bottle-with-no-bottle-opener-step-2.jpg

Tovább
2 komment

Robotököl vasököl, oda csap, ahova köll

2015. július 15. 16:04 - pintz

Agresszív porszívóktól a szteroidos targoncáig

„Nektek is van egy hatalmas robototok, nekünk is van egy hatalmas robotunk; így hát kutya kötelességünk összehozni egy bunyót, hogy halálig tartó küzdelemben verjék laposra egymást; a sci-fi rajongók legnagyobb örömére” – szólt egy amerikai robotgyártó cég hadüzenete.

Az amerikai MegaBots cég egy nem hétköznapi elképzeléssel vetette meg lábát a startupok ingoványos talaján. Néhány amerikai srác valószínűleg nyakig merült a megalomán igényeket kiszolgáló blockbuster filmek robotszagú világába, majd egy kiadós brainstorming után feldobták mega-giga terveiket a Kickstarter projektfinanszírozó oldalra.

A MegaBots cég mert igazán nagyot álmodni; egy olyan sportág létrejöttét vizionálták, ahol többtonnás harci robotok fogják egymást alkatrészekre aprítani egy speciális arénában.

robot1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

10 diktátorból 9 ezt ajánlja

2015. július 09. 15:44 - pintz

Milliók vérét ontotta egy traktorszerelő találmánya

,,Újra és újra felteszem magamnak e megválaszolhatatlan kérdést: ha az én fegyverem oltotta ki oly’ sok ember életét, hívő ortodoxként és keresztényként vajon bűnös vagyok-e halálukban…?” - Mihail Kalasnyikov, az AK-47-es gépkarabély feltalálójának leveléből.

Ő sem fegyverrel a kezében született

Mihail Tyimofejevics Kalasnyikov 1919-ben látta meg a napvilágot az Altáj Kormányzóság egyik falujában, egy paraszti család tizenhetedik gyermekeként. Kalasnyikov még a középiskolát sem fejezte be, rövid tanulmányai után a létező legszovjetebb munkával, traktorszereléssel kereste szegényes kenyerét; míg 1938-ban be nem sorozták a Vörös Hadseregbe. Alacsony termetének és szerelői tapasztalatainak köszönhetően nem lövészként, hanem harckocsizóként szolgált; egészen addig, míg súlyos találat nem érte a tankot 1941-ben. Sebesülése miatt közel fél évig szorult kórházi ápolásra, ez idő alatt bőven volt alkalma katonatársai történeteit hallgatni. Feltűnt neki, hogy a sebesültek feltűnően sokat panaszkodnak a szovjet hadseregben rendszeresített gépkarabélyok megbízhatatlansága és használhatatlansága miatt. A volt traktorszerelőből veteránná lett katona még lábadozása alatt megkezdte egy új gépkarabély terveinek kidolgozását.

proba_kalas.jpg

Tovább
27 komment