Szabadalmi blog

MUTASD A GÉNTESZTED

2014. szeptember 25. 15:39 - pintz

avagy a genetika is az asztalra kerül Szellemi Tulajdon Világszervezetének mostani ülésén

A Szellemi Tulajdon Világszervezetének (World Intellectual Property Organization) 46. közgyűlése most zajlik Genfben. Az ilyenkor szokásos jelentések megvitatása és elfogadása mellett két kényesebb téma is napirendre kerül.

Az egyik a Formatervezési Mintaoltalmakról szóló Egyezmény (Design Law Treaty) előkészítési tárgyalásainak megindítása, mely már 2009 óta napirenden van, s a tavalyi közgyűlésen egyes részletei komoly vitákat keltettek.

génmanirépa.jpg

Tovább
1 komment

DOBD EL A KULCSOD!

2014. szeptember 22. 12:55 - pintz

Ha utálod a zsebedben zörgő kulcsokat, amelyek beleállnak a combodba, és mindig elvesznek, akkor olvass tovább. Tarts velünk az új találmányok, és azok védelmének világába!

Addig is amíg megvannak kulcsaid, nem kell félned többet, hogy random fekete lyukakban tűnnek el zsebed vagy táskád mélyén, egy találmány és a hozzátartozó alkalmazás megoldja a problémákat, a neve:  Tile.

tile.jpg

Tovább
1 komment

HÁNY BŐR VAN AZ AVATARON MÉG?

2014. szeptember 19. 10:30 - pintz

AVATAR RENDEZŐJÉNEK NEM KELL 50 MILLIÓ DOLLÁRT FIZETNI BITORLÁSÉRT 

Legalábbis az egyik new yorki körzeti bíróság (Southern District) mostani ítélete alapján, amiben elutasították Roger Dean keresetét. Dean álmai sok-sok aranylemez borítóján megtalálhatóak, így Yes és Asia albumokon is. A művész munkái szerepeltek kiállításokon és számtalan könyvben is. Az Avatarban szereplő lebegő hegyek mint külöféle méretű lebegő szigetek láthatóak Dean korábbi műveiben.

dean-asia-cover__130629021944.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Eminem dalával a parlamentbe lehet jutni?

2014. szeptember 18. 16:11 - pintz

eminem-lose-your-self.21636.jpgAvagy: Az uralkodó nemzeti-konzervatívok kampánydalnak nyúlták le Eminem egyik slágerét

Eminem, az amerikai rapper, pereli az új-zélandi kormánypártot, a Nationalt. "Ez a lehetőség csak egyszer van az életben, ne szalaszd el" - énekli Eminem a dalban, és ezt a lehetőséget a nemzeti-konzervatív kormánypárt meg is ragadta. Az Eminemet képviselő lemezkiadó cég szerint a párt a Lose Yourself című dalt használta egyik, a szeptember 20-i parlamenti választási kampányának keretében kiadott reklámfilmben.

 

 

 

Tovább
Szólj hozzá!