Szabadalmi blog

A leghülyébb karácsonyi találmányok 3.0

2016. december 23. 18:55 - pintz

Az Európai Szabadalmi Hivatal 90 millió szabadalmi iratot tartalmazó adatbázisában több, mint 6000 találat van a karácsony szóra. A tavalyi és a tavaly előtti évhez hasonlóan idén is szemezgettünk belőle tíz idétlen karácsonyi találmányt.

hulye-karacsonyi-talalmanyok-3.jpg

Tovább
5 komment

Immár mindenkié magyar innováció jelképe

2016. november 10. 15:16 - pintz

Törölni kell a Rubik kocka térbeli védjegyét

untitled1.pngAz Európai Bíróság 2016. 11. 10-én hozta meg szakmailag előrelátható döntését: az Európai Védjegyhivatalnak (EUIPO) törölnie kell a Rubik kocka térbeli védjegyét. Az Európai Bíróság korábban már a LEGO kezére is ráütött, amikor lejárt szabadalmát gyakorlatilag le nem járó térbeli védjeggyel szerette volna „meghosszabbítani”. A LEGO ügyről blogunk már részletesen beszámolt, sőt a Találd fel magad! c. könyv a múlt évszázad pozitív értelmű lenyúlásaként elemezte a LEGO sikertörténetét.

Tovább
Szólj hozzá!

Trump védjeggyel jutott a csúcsra

2016. november 09. 15:08 - pintz

Sokan a BREXIT-referendum eredményéhez hasonló megdöbbenéssel fogadták a hírt, hogy Donald J. Trumpot választották az Egyesült Államok 45. elnökévé. Azt, hogy ennek sírás vagy nevetés lesz a vége, nem tisztünk eldönteni, az viszont biztos, hogy a sokakat megmozgatott a "Make America Great Again" szlogen, amely - nagyon helyes módon - Trumpék neve alatt védjegyoltalom alatt áll. Emellett Trump nevéhez sok egyéb bejelentés is kötődik.

trump-make-america-great-again.jpg

Tovább
Szólj hozzá!