Ugrás a tartalomhoz
júl. 25. 2014

KICCI VÉDJEGY és NAGY GASZDAGSZÁG Kínában - avagy a tudás hatalom

 

Kína idővel minden Guiness-rekordban átveszi a vezetést. Amíg a világ legnépesebb fővárosa címet hosszú éveken át Mexico City birtokolta, immár ebben a kategóriában is Peking a No.1.

Kína lett a világ legnagyobb autópiaca is, ezért van, hogy a drága újdonságokkal is iderohan minden világcég. A Tesla S elektromos autót akár 10 millió forinttal többért kínálják ott, mint az Egyesült Államokban, ráadásul a töltőhálózat kiépítése még sehol se tart.

 

teslaauto.jpg

            erdely.ma/ujkepek/594/nagy/tesla-model-s-029edit_1377088350.jpg

Ahogy a Silicon Valley Business Journal írja: most júliusban egy védjegy bitorlási pert akasztottak a Tesla nyakába, mert egy kínai üzletember szerint évek óta övé Kínában a Tesla védjegy.

júl. 25. 2014

Nem is annyira nemzeti a nevében „nemzeti” hivatal

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat hiányolja a nemzeti érdekek képviseletét a szabadalmi hivataltól

 Szellemi_Tulajdon_Nemzeti_Hivatala_SZTNH.jpg

 
Blogunk készséggel ad helyt az NJSZ álláspontjának, amely az SZTNH nemzeti iparjogvédelmi kérdésekhez való hozzáállását veszi górcső alá.

Vajon hogyan viszonyul a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a nemzeti iparjogvédelmi érdekekhez? 

júl. 23. 2014

ENERGYBODY – Nagyot hibázott a hivatal?

Két egykori hivatali elnök is segédkezett a vitatható bírói döntésnél

energybody.JPG         

A FFB Gebrüder Holzinger  Handelskontor GmbH  szerette volna a külföldön már használatos „ENERGYBODY” szóvédjegyét Magyarországon is, több áruosztályban kiterjeszteni.  Az említett szóvédjegyet már Németországban, Dániában, Norvégiában, Törökországban és Spanyolországban is lajstromozták. A magyar szabadalmi hivatal több osztályt illetően is elutasította a cég kérelmét, arra hivatkozva, hogy pusztán leíró jellegű szóösszetétel nem lehet védjegy.  A Hivatal álláspontja szerint ugyanis, mivel az „energy” energiát, míg a „body” testet jelent magyarul, így az „ENERGYBODY” jelentése az, hogy „Energiát ad a testnek”.  Noha angolul teljesen másképp fejezzük ki az imént említett mondatot („it gives energy to the body”).

júl. 15. 2014

BAMBI ÉS PORNÓ avagy karrier a pornótól a Bambiig

 

 baminő.jpg

 

                                                                               From:http://decalsrock.com

 

 

1913. február 21-én este Bécsben Arthur Schnitzler felolvasóestet tartott, melyen Hugo von Hofmannsthal mellett Salten is részt vett. Ez bizony az a Felix Salten, akit minden művelt gyerek a Bambi és Bambi gyermekei írójaként tart számon.

Az már nem annyira közismert, hogy Salten eredeti nevén Siegmund Salzmann, még eredetibb nevén Salzmann Zsigmond, Pesten született 1869-ben. Meg se várva, hogy 4 éves korában majd átírják személyi igazolványában a születési helyét az újonnan megalakult Budapestre, és ráadásul negligálva a nemzeti nyugdíjhelyzet eljövendő sanyarúságát is, a K.u.K. Bécsbe költözött.

júl. 10. 2014

Az Apple legyőzte Németországot: boltok belsőépítészete mint védjegy?

Az Európai Bíróság szerint az Apple védjegye boltjainak belsőépítészete

német.PNG

A szabadalmi.hu blogján olvastuk, hogy 2014. júliusában az Európai Unió Bírósága Luxembourgban az Apple Inc. contra Német Szabadalmi- és Védjegyhivatal ügyben az amerikai konszern javára döntött.

A döntés lényege: az Apple mintaüzletei belső kialakításának ábrázolása védjegyként lajstromozható.

A bíróság döntését itt olvashatja. 

júl. 09. 2014

2014 LEGJOBB találmányai

AutomotiveINNOVATIONS Award 2014.jpg

2014 júniusában ismét átnyújtották az Európai Feltalálók Díját. A rendezvénynek a néhai Császári Távíró Központ adott otthont Berlinben. A jelölteket öt plusz egy kategóriában jutalmazzák minden évben. Azokat a feltalálókat és csoportokat díjazzák, akik találmányukkal hozzájárulnak a technológiai fejlődéshez, a gazdasági növekedéshez és a társadalom előbbre jutásához.