Szabadalmi blog

Koccintsunk a Brexitre... Brexittel!

2016. július 15. 11:38 - pintz

A védjegybejelentések alapján a Brexit márkanévvel ellátott különböző termékek igen hamar a piacra kerülhetnek... persze hogy ez a közös európai piacot jelenti vagy sem, az már a jövő zenéje...

A britek talán azt hiszik, a Brexit csupán egy Nagy-Britannia és az Európai Unió jövőjét meghatározó politikai döntés volt, azonban nagyon tévednek: a vállalkozó kedvű egyének világszerte meglátták szülőkontinensünk történelmi drámájában a fejőstehént.

A Brexit szó márkanévként való felhasználása több modern jelenséget is jól példáz: egyrészt szinte nem marad olyan fogalom, amelyet valaki ne látna alkalmasnak kereskedelmi felhasználásra, másrészt a névadás láthatóan komoly kihívás elé állítja az embereket, ezért sokan úgy döntenek, hogy nem saját kútfőből merítenek. Az effajta "eredetiségre" példa, hogy a Brexit védjegyet eddig négy alkalommal igényelték különböző piákra (sörök a 32. áruosztályban, erősebb alkoholos italok a 33. áruosztályban), de találunk a bejelentések között gyógyszerekre, pékárukra és egyéb nyalánkságokra vonatkozókat is.

brexit-sor.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Pofon a szegény feltalálóknak

2016. július 13. 12:33 - Magyar Szellem

85 EUR helyett 1875 EUR beugrót fizethet a „korszakalkotó” szabadalmi hivatalnak az, aki fapados nemzetközi szabadalmat szeretne. Ja, közben a bőrülés is 1875 EUR!

A nyugdíjazással menesztett Bendzsel Miklós egyik utolsó intézkedésével, július 1-jén megalapította a Visegrádi Szabadalmi Intézetet, és ezzel kihúzta a talajt a tőkeszegény feltalálók lába alól. Ez az az intézet, amelyet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) éves jelentése „korszakalkotó vívmánynak” nevez. A „korszakalkotó vívmány” megnyitójától a kormányzati politikusok távol tartották magukat. Úgy néz ki, jól tették!

titanic-visegrad-katasztrofa.jpgA visegrádi jéghegy szerencsére még mindig kikerülhető (credit)

Tovább
2 komment

5 haszontalan találmány a strandoláshoz

2016. július 11. 14:08 - pintz

Így a nyár közepén gondoltuk, hogy összegyűjtünk néhány olyan találmányt és szabadalmi bejelentést, amik, ha nem is változtatják meg életünket, de legalább egy mosolyt csalnak arcunkra.true-wetsuits-hed-2015_1.jpg

Tovább
2 komment