Szabadalmi blog

5 hasznos találmány a strandoláshoz

2016. augusztus 10. 16:56 - pintz

A nemrégen megjelent, strandolással kapcsolatos haszontalan találmányokról szóló cikkünk után most olyan megoldásokat gyűjtöttünk össze, melyek valóban hozzáadott értékkel rendelkeznek. Most kizárólag szabadalmi adatbázisban talált vívmányokról értekezünk.

Lássuk, miket lehet érdemes a nyár hátralévő részére beszerezni, vagy a nagyobb strandokra eljuttatni.

hasznos-talalmanyok-strand-heureka-lead.jpgA feltalálók különböző módon akarnak nyomot hagyni a strandon

Tovább
Szólj hozzá!

Elnézést, egy gyalogos ragadt a szélvédőjére!

2016. augusztus 05. 13:54 - pintz

Az önvezető autó egyre forróbb téma, hiszen amellett, hogy hatalmas jövedelmezőséggel kecsegtető üzlet, gyökeresen változtathatja meg az emberiség mindennapjait az egészen közeli jövőben. De hogyan állnak most a legmenőbbek a fejlesztéssel, és miért jó ötlet a Google szerint, ha az ember ütközéskor bogárként a szélvédőre tapad?

(Vagyis technikailag a motorháztetőre, lásd később.)

gyalogos-szelvedon.jpgA Google szerint jobb, ha az ember ott marad, ahova került ütközéskor

Tovább
Szólj hozzá!

Koccintsunk a Brexitre... Brexittel!

2016. július 15. 11:38 - pintz

A védjegybejelentések alapján a Brexit márkanévvel ellátott különböző termékek igen hamar a piacra kerülhetnek... persze hogy ez a közös európai piacot jelenti vagy sem, az már a jövő zenéje...

A britek talán azt hiszik, a Brexit csupán egy Nagy-Britannia és az Európai Unió jövőjét meghatározó politikai döntés volt, azonban nagyon tévednek: a vállalkozó kedvű egyének világszerte meglátták szülőkontinensünk történelmi drámájában a fejőstehént.

A Brexit szó márkanévként való felhasználása több modern jelenséget is jól példáz: egyrészt szinte nem marad olyan fogalom, amelyet valaki ne látna alkalmasnak kereskedelmi felhasználásra, másrészt a névadás láthatóan komoly kihívás elé állítja az embereket, ezért sokan úgy döntenek, hogy nem saját kútfőből merítenek. Az effajta "eredetiségre" példa, hogy a Brexit védjegyet eddig négy alkalommal igényelték különböző piákra (sörök a 32. áruosztályban, erősebb alkoholos italok a 33. áruosztályban), de találunk a bejelentések között gyógyszerekre, pékárukra és egyéb nyalánkságokra vonatkozókat is.

brexit-sor.jpg

Tovább
Szólj hozzá!