Szabadalmi blog

Törököt fogott a BENFICA

2014. november 20. 11:50 - pintz

A Benfica védjegyével mert nagyot álmodni egy török bőr- és textilkereskedő. De csak zakó lett belőle.

Az 1904-ben Lisszabonban alapított sportclub már megélt nehéz órákat nemegyszer – a pályán kívül is. Ilyen volt a 2001-es esztendő, amikor egy bírósági végzés zárolta a klub összes vagyonát. A már vizsgálati fogságban levő Joao Vale e Azevedo, a klub ex-elnökének az indítványára történt a példátlan eset, aki szerint a klub 5,6 millió euró kifizetésével tartozik neki.

benfica.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Mindenki a gnómot akarja

2014. november 18. 16:19 - tobias_wutzli

A GNOME egy széles körben elterjedt, nyílt forráskódú, Linux gépekre kialakított desktop környezet. Emellett viszont a Groupon új, sajátkészítésű proprietary POS operációs rendszerének a neve is. A kettő szellemisége nem is állhatna távolabb egymástól, és tekintve hogy előbbi már majdhogynem egy évtizede regisztrálta a GNOME védjegyet szoftverére, a márkát jegyző alapítvány érthető módon zabos.

gnome-trademark-infringement.PNG

Tovább
Szólj hozzá!

A CSIRKE HATTYÚDALA

2014. november 14. 11:11 - pintz

UNILEVER PEREL A HAMIS MAJONÉZ MIATT: tojás zöldborsóból

A Hellmann majonéz gyártója beperelt egy amerikai céget félrevezető reklámja miatt. Szerintük nem is nevezheti a terméket majonéznek, mert nincs benne tojás. Az Unilever kijelentette, hogy a Hampton Creek tojásmentes öntete, a „Just Mayo” ezért egy svindli.

Hellmanns_Deli.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Az ISIS egy csoki gyártót is kicsinált

2014. október 31. 15:33 - pintz

A szabadalmi blog egy korábbi cikkében is szó volt már arról, hogy ISIS védjeggyel mennyi termék és szolgáltatás elérhető: software, gyógyszergyártó cég, de akár még innovációs központ is. Az ISIS-ről azonban manapság más jut eszünkbe… Az elképesztő kegyetlenkedéseiről elhíresült szunnita terrorszervezet miatt most egy csoki gyártó vállalat kényszerült névváltoztatásra.

isis-csoki-vedjegy-2.jpg

Forrás: ISIS Chocolates

Tovább
2 komment