Szabadalmi blog

Gyenge az akkumulátor? Nyomtass másikat!

2015. január 29. 11:14 - pintz

 

Magyarország legmagasabb pontján, a Kékesen igazán nem nehéz feladat lélegzetelállító fényképet készítenünk az alattunk elterülő tájról. A helyzetet bonyolíthatja, ha éppen havazik és a fák egybeolvadó fehér lepelbe burkolóznak; a kontúrok egyre kevésbé vehetők ki. A vállalkozás már-már lehetetlenbe csap át, ha ezt a fényképet az előbb említett körülmények fennállása mellett, de éjszaka szeretnénk elkészíteni; kivéve, ha éppen egy Google Ara lapul a zsebünkben.

google-project-ara-review-01.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Az IBM-nek lett a legtöbb amerikai szabadalma 2014-ben

2015. január 14. 14:09 - pintz

Az Apple mindössze 2000 megadott szabadalma csak a 11. helyre volt elég

multinacionális informatikai cég több mint 7500 amerikai szabadalmat szerzett (nem bejelentett, hanem ennyit kaptak meg) az idei évben, a második 2600-zal lemaradva a Samsung. A „Kék Óriás" 21 éve vezeti a rangsort. A TOP-5 cég mintegy ezerszer (!) több szabadalmat kapott az USA-ban, mint az összes magyar együttvéve a világon.

ibm_logo.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Je Suis Charlie mint védjegy?

2015. január 13. 17:12 - pintz

Még egy hét sem telt el a párizsi terrortámadások óta, máris megjelentek a tragédiából hasznot húzó nyerészkedők.

je_suis_charlie-vedjegy.jpg

Forrás: Handras.hu

Mint ismeretes ez a mondat fejezi ki a szolidaritást és az összetartást a Párizsban meggyilkolt szerkesztőkkel és családtagjaikkal. A terrortámadást a Charlie Hebdo elnevezésű szatirikus francia lap szerkesztősége ellen követték el szélsőséges iszlamisták 2015. január 7-én, mivel az újság korábban Mohamed prófétát karikírozó rajzokat közölt.

Miközben egész Európa a szerkesztőség tagjait gyászolja, és azon töpreng, hogyan tovább, addig a tragédiából hasznot húzni akarók sem tétlenkednek. Már egy nappal a megrázó események után, azaz január 8-án egy érkezett védjegybejelentés a „Je Suis Charlie” megjelölésre.

Tovább
Szólj hozzá!

George Clooney szomorkodhat

2015. január 13. 10:06 - pintz

Nem mutatható be Tomorrowland címen a Disney legújabb filmje a Benelux államokban, mert az sértené a legendás belga goafesztivál védjegyét.

Az idén májusban George Clooney és Hugh Laurie főszereplésével mozikba kerülő filmet így a Benelux államokban más néven kell majd bemutatni - az új névről azonban egyelőre nincsenek információk.

A fesztivál már a kezdetektől, 2005 óta rendezik védjeggyel Belgiumban, és mára igazi megaeseménnyé nőtte ki magát évente 180 000 látogatóval és olyan fellépőkkel, mint a Swedish House Maffia, a Pendulum, a Fatboy Slim és David Guetta. A rendezvény az elmúlt három évben sorra lett első az International Dance Music Awards díj Best Music Event kategóriájában. 

tomorrowland-680x453.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Apple a karácsonyfán

2014. december 24. 12:03 - pintz

Az Isten saját hasonlatosságára teremtette a feltalálókat. Különösen Steve Jobst és Téged! Mert Te is lehetsz feltaláló. Sőt, a világnak is feltalálókra van szüksége. "Ha szereted, amit csinálsz és kész vagy érte áldozatot hozni, akkor Te is az lehetsz! Megéri. Nekem elhiheted!" - mondta Steve Wozniak, Jobs első kollégája.

apple_ornament.jpg

Tovább
3 komment