Szabadalmi blog

Time Magazin válogatása: a 25 legjobb találmány

2014. november 28. 10:13 - pintz

Lássuk, mik kerültek a listára 2014-ben

A Time magazin az utóbbi években összegyűjti az adott időszak legfontosabb fejlesztéseit. Az idei cikk nemrég, november végén volt olvasható, ennek apropóján mi a találmányok szabadalmaztatásával kapcsolatos hátterének néztünk utána. Vezetéknélküli elektromosság, lebegő gördeszka, ehető desszertcsomagolás, személyre szabott gyógyszeradagoló, szuperbanán, női akciófigurák, okos óra, szelfi bot és 3D nyomtató szerepel többek között a listán, mely nyilván egy szubjektív válogatás, de világmegváltó, hasznos és érdekes megoldásokat is felvonultat. hover-board-patent-szabadalom.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ezt a szabadalmat még Széles Gábor is megirigyelné

2014. november 27. 13:22 - pintz

A feldolgozott szemétből kinyert fúziós energiával hajtott autók kora bizony még várat magára, Marty Mcfly sem fog kipattanni egy plutóniummal működű fluxuskondenzátorral üzemeltett időgépből, de a „Vissza a jövőbe”-trilógia rajongói megnyugodhatnak: a légdeszka megérkezett! Energiacella ide vagy oda, a találmányt még talán Széles Gábor is megirigyelné.  

kép1.PNG

Tovább
Szólj hozzá!

Törököt fogott a BENFICA

2014. november 20. 11:50 - pintz

A Benfica védjegyével mert nagyot álmodni egy török bőr- és textilkereskedő. De csak zakó lett belőle.

Az 1904-ben Lisszabonban alapított sportclub már megélt nehéz órákat nemegyszer – a pályán kívül is. Ilyen volt a 2001-es esztendő, amikor egy bírósági végzés zárolta a klub összes vagyonát. A már vizsgálati fogságban levő Joao Vale e Azevedo, a klub ex-elnökének az indítványára történt a példátlan eset, aki szerint a klub 5,6 millió euró kifizetésével tartozik neki.

benfica.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Mindenki a gnómot akarja

2014. november 18. 16:19 - pintz

A GNOME egy széles körben elterjedt, nyílt forráskódú, Linux gépekre kialakított desktop környezet. Emellett viszont a Groupon új, sajátkészítésű proprietary POS operációs rendszerének a neve is. A kettő szellemisége nem is állhatna távolabb egymástól, és tekintve hogy előbbi már majdhogynem egy évtizede regisztrálta a GNOME védjegyet szoftverére, a márkát jegyző alapítvány érthető módon zabos.

gnome-trademark-infringement.PNG

Tovább
Szólj hozzá!

A CSIRKE HATTYÚDALA

2014. november 14. 11:11 - pintz

UNILEVER PEREL A HAMIS MAJONÉZ MIATT: tojás zöldborsóból

A Hellmann majonéz gyártója beperelt egy amerikai céget félrevezető reklámja miatt. Szerintük nem is nevezheti a terméket majonéznek, mert nincs benne tojás. Az Unilever kijelentette, hogy a Hampton Creek tojásmentes öntete, a „Just Mayo” ezért egy svindli.

Hellmanns_Deli.jpg

Tovább
Szólj hozzá!