Szabadalmi blog

Tízmilliók siratnak egy feltalálót

2016. október 21. 17:16 - pintz

albert-einstein-feltalalokrol-idezet.jpg

“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.” – e személyeket hívjuk feltalálóknak. Ők azok, akik előre viszik a világot. Ők azok, akik nélkül nem születnének új termékek, új technológiák. Sok a feltaláló a világban, és sajnos sokan el is távoznak közülük anélkül, hogy megemlékeznénk róluk. Most azonban egy olyan feltaláló távozott, aki miatt egy évre milliók öltöznek feketébe, és aki miatt honlapok, Facebook képek millió váltanak fekete-fehérre.

E személy pedig nem más, mint az "Időjárás módosító, esőcsináló technológia" feltalálója.

Tovább
5 komment

Miért fontos a startupoknak, hogy ki találta fel a telefont?

2016. október 14. 18:14 - pintz

A pénz és a dicsőség általában nem azé, aki először talál fel, hanem azé, aki először szabadalmaztat - ez pedig fontos tanulsággal szolgál a startupok számára.

Sokan tudják, hogy a telefont Alexander Graham Bell találta fel, és 1876-ban kért szabadalmat rá. Ugyanazon a napon pár órával később egy bizonyos Elisha Gray is jelentkezett, aki állítása szerint már két évvel korábban, Belltől függetlenül eljutott az emberi hang elektronikus továbbításához. Ha Gray nem várt volna két évet, most őt tisztelné az emberiség a telefon feltalálójaként. Mi a tanulság ebből a történetből a kezdő vállalkozások, startupok számára? Az alábbi írásból kiderül.

alexander-graham-bell_dealwithit.jpgAlexander Graham Bell

Tovább
Szólj hozzá!

Hülye sörös találmányok Oktoberfest idejére

2016. szeptember 30. 17:41 - pintz

Münchenben ezekben a napokban éppen zajlik az Oktoberfest. A világ legnagyobb sörfesztiválját 1810 óta minden évben megrendezik. Ebből a jeles alkalomból a Szabadalmi Blog csapata a világ legszórakoztatóbb sörrel kapcsolatos találmányaiból szemezgetett néhányat, néhány pohár kellemes csapolt világos társaságában.

oktoberfest-lany-szabadalom-blog.jpgforrás: oktoberfestgirls.blogspot.hu

Tovább
2 komment