Szabadalmi blog

Elkaszálták Stop Sorost!

2018. március 13. 09:49 - Magyar Szellem

Megvenné 800ezerért a nevet?

Stop a stopsoros.hu-nak! Indulhat a licit stopsoros.com-ra.

Döntött a legfőbb domainjogi testület, jogszabályba ütközik a stopsoros.hu. Nopaks igen, stopsoros nem? Momentum vs. jog vagy Momentum vs. Kormány?  Öntsünk tiszta vizet a - sörös helyett - Sorospohárba! Az ügy kapcsán ezúttal a domainek és a szerzői jog témakörét érintjük.

stopstopsoros1.jpg

Tovább
12 komment

Top 10 hülye halloweeni találmány

2017. október 30. 11:17 - pintz

Halloween. Az ünnep, amit nálunk egyszerre divat utálni és ünnepelni, de legfőképpen összekeverni a Mindenszentekkel. Pedig miért ne lehetne még egy nap az évben, amikor csokit eszünk és szórakozunk? Ha máson nem, hát hülye szabadalmi bejelentéseken. Ugyanis, ha eddig azt gondoltad, hogy ostobaság tízezreket költeni Halloweeni dekorációra, mit gondolsz azokról, akik milliókat költenek az ilyesfajta tárgyak szabadalmaztatására?

halloween-illustration.jpgForrás: the-peak.ca

Tovább
Szólj hozzá!

A Vastrón és a szellemi tulajdonjog bitorlói

2017. augusztus 21. 14:12 - pintz

Avagy: Trónok Harca és IP (Cikkünk spoilereket tartalmaz!)

A napokban jön ki a Trónok Harca következő epizódja - pontosabban jött volna, hogyha az HBO hibájából nem szivárgott volna ki napokkal korábban. A szabadalmi és védjegyblog kitartó olvasói már sokszor rácsodálkozhattak arra, hogy a világon a vörös csillagtól kezdve Trump WC-jéig mindennek köze van a szellemi tulajdonhoz. A Trónok Harca sem kivétel: a mai bejegyzésben mindenki kedvenc sorozatának szerzői jogi botrányáról írunk röviden, valamint a sorozathoz kapcsolódó legérdekesebb védjegyeket is bemutatjuk. 

kep0-grr-martin-pintz.jpg

Tovább
2 komment