Szabadalmi blog

Az ISIS egy csoki gyártót is kicsinált

2014. október 31. 15:33 - pintz

A szabadalmi blog egy korábbi cikkében is szó volt már arról, hogy ISIS védjeggyel mennyi termék és szolgáltatás elérhető: software, gyógyszergyártó cég, de akár még innovációs központ is. Az ISIS-ről azonban manapság más jut eszünkbe… Az elképesztő kegyetlenkedéseiről elhíresült szunnita terrorszervezet miatt most egy csoki gyártó vállalat kényszerült névváltoztatásra.

isis-csoki-vedjegy-2.jpg

Forrás: ISIS Chocolates

Tovább
Szólj hozzá!

Padlót fogott az FC Barcelona

2014. október 21. 16:54 - tobias_wutzli

Egy Bayern München szurkoló győzte le a tárgyalóteremben

szabadalom-blog-gtld-1.PNGHiába volt FCB védjegye a Barcának, elvesztette az fcb.email domain ellen indított bírósági meccsét. Történt, hogy Jörg Lindemer közgazdász megszerezte magának az <fcb.email> domaint. Ez nem különösebben nyerte meg a katalán nemzeti tizenegy futballklubjának tetszését, így eljárást indított a német szurkoló ellen az említett domain megszerzése céljából. Az FC Barcelona elsősorban arra hivatkozott, hogy ő a jogosultja az FCB betűkombinációt is tartalmazó európai közösségi védjegynek.

Tovább
2 komment

A FACEBOOK ÉRLELTE VILÁGHÍRŰVÉ A SAJTOT

2014. október 17. 16:45 - tobias_wutzli

Anglia első közösségi média generálta védjegye egy sajtüzemé lett. A Wyke Farms esetében a Twitter és a Facebook bizonyult a legjobb marketingnek.

Somerset megye Bristol központtal a Glastonbury zenei fesztivál, a Portishead banda, John Cleese, Arthur C.Clarke, Jenson Button, Jeffrey Archer és Henry Fielding hazája. Itt készít 1861 óta sajtot a Wyke Farms.

„Önálló vállalkozás vagyunk – mondja a cég igazgatója, Rich Clothier, - mindennapos küzdelmet folytatunk a nagyüzemekkel mint Dávid Góliáttal. A közösségi média az egyetlen eszközünk, hogy ne mossanak le bennünket a pályáról. A közösségi média lehet az a kő, amely segít legyőzni Góliátot.”

moocheese.png

Tovább
Szólj hozzá!

ISTENI SZIKRA avagy az amerikai álom

2014. október 15. 13:57 - tobias_wutzli

Az őrült feltaláló 30 év pereskedés után gombolt le a Fordról 10 millió dollárt

Az Isteni szikra c. film Robert W. Kearns igaz történetét meséli el, még elviselhető halivúdi cukormázzal. Főhősünket poétai korban, 26 évesen egy megvadult pezsgősdugó félszemére megvakította a nászéjszakáján. E baljós előjel ellenére ettől kezdve megszállottan kísérletezett egy olyan ablaktörlővel, ami a szem mintájára nem megszakítás nélkül jár egyfolytában, hanem szakaszosra is kapcsolható.

AmDream-2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!