Szabadalmi blog

Mondja valaki, hogy nem érdemes szabadalmaztatni!

2014. október 20. 09:43 - pintz

Szabadalom bitorlási per két amerikai óriás között

Fotolia_6724284_M.jpg

Tovább
1 komment

A FACEBOOK ÉRLELTE VILÁGHÍRŰVÉ A SAJTOT

2014. október 17. 16:45 - tobias_wutzli

Anglia első közösségi média generálta védjegye egy sajtüzemé lett. A Wyke Farms esetében a Twitter és a Facebook bizonyult a legjobb marketingnek.

Somerset megye Bristol központtal a Glastonbury zenei fesztivál, a Portishead banda, John Cleese, Arthur C.Clarke, Jenson Button, Jeffrey Archer és Henry Fielding hazája. Itt készít 1861 óta sajtot a Wyke Farms.

„Önálló vállalkozás vagyunk – mondja a cég igazgatója, Rich Clothier, - mindennapos küzdelmet folytatunk a nagyüzemekkel mint Dávid Góliáttal. A közösségi média az egyetlen eszközünk, hogy ne mossanak le bennünket a pályáról. A közösségi média lehet az a kő, amely segít legyőzni Góliátot.”

moocheese.png

Tovább
Szólj hozzá!

ISTENI SZIKRA avagy az amerikai álom bukása

2014. október 15. 13:57 - tobias_wutzli

Az őrült feltaláló 30 év pereskedés után gombolt le a Fordról 10 millió dollárt

Az Isteni szikra c. film Robert W. Kearns igaz történetét meséli el, még elviselhető halivúdi cukormázzal. Főhősünket poétai korban, 26 évesen egy megvadult pezsgősdugó félszemére megvakította a nászéjszakáján. E baljós előjel ellenére ettől kezdve megszállottan kísérletezett egy olyan ablaktörlővel, ami a szem mintájára nem megszakítás nélkül jár egyfolytában, hanem szakaszosra is kapcsolható.

AmDream-2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Forma 1: Egy verseny mind felett

2014. október 14. 17:05 - tobias_wutzli

A Forma 1 világában minden a gyorsaságról szól. Gyors kocsik, nagy tempó, kerékcsere, tankolás, másodpercek alatt. Sietni muszáj, minden másodperc döntő lehet.

Nincs ez másképp a fejlesztésekkel sem. A fejlesztésekre áldozott pénz azonban könnyen a másik csapatot segítheti. A napokban készült egy interjú  a Williams-csapat vezető jogászával, Christian Bedforddal, aki rávilágított a Forma 1 berkein belül a szellemi tulajdon védelmének hiányosságaira: „hiába jössz elő egy fantasztikus megoldással, mert amint kirakod az autót a pályára, egy másik csapat villámgyorsan lemásolhatja azt”. Ez arra indíttatta a csapatokat, hogy lehetőleg titokban tartsák találmányaikat, ami igen nehéz, hiszen az autók pár hetente tényleg kikerülnek a pályára.

 F1design.jpg

Tovább
1 komment

Mi van a GYÖKÉRZÓNÁDBAN?

2014. október 13. 14:07 - tobias_wutzli

avagy A ’.index’ domaint az INDEX is megvehette volna potom 180 millióért !

2015 első felében a Philips forgalomba állítja a legfelső szintű domainnevét, a  .philips (dot com philips)-et. Egy új domain népszerűsítése és felfuttatása időigényes feladat még egy Philipsnek is:

  -  A technikai problémák, esetleges ütközések kiküszöbölése után kezdődik csak a kemény munka – nyilatkozta a cég, - biztosítanunk kell, hogy a  .philips az ügyfeleinkkel, partnereinkkel való kapcsolattartás sikeres eszköze legyen, és egészében a társadalom hasznára váljon.

gtld.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Superman a bíróságon

2014. október 09. 09:54 - tobias_wutzli

avagy a képregény rulez!

 2014.október 6-i ítéletében az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága helyben hagyta az előző bírósági ítéleteket, amelyek a  DC Comics javára ítélték meg a Supermannel kapcsolatos szerzői jogokat. Úgy tűnik ezzel véglegesen pontot tettek a társszerző Joseph Shuster örökösei által indított bitorlási per végére.

Superman_flight.jpg

Tovább
Szólj hozzá!