Ugrás a tartalomhoz
sze. 16. 2014

Ralph Lauren: póló a pólónak kivájja a szemét?

Nacho Figueras riding polo via pologringo.jpgA Ralph Lauren divatház Olaszországban pert nyert az olasz székhelyű Fratelli Martinelli Textile Srl ellen. A különböző textilek forgalmazásával foglalkozó olasz cég a Ralph Lauren logóhoz nagymértékben hasonlító emblémával adta ki az „American Polo Sporting Club” (amerikai lovaspóló sportoló klub) nevű háztartási kiegészítő kollekcióját.

 

 

 

 

sze. 12. 2014

Elkenődik szemfestéke? Védje arcát smink-zsákkal!

Amerikában még a fejre húzható zsákot is levédik. No, nem a guantanamoi zsákra gondolunk, sőt, Hannibál Lecterre sem:

 

hannibal.jpg

sze. 08. 2014

A VILÁG ELSŐ SZERZŐI JOGI PERE : COPYRIGHT A KRISZTUS UTÁNI VI.SZÁZADBAN

 

A sok más néven is ismert Szent Kolumbán (Colum Cille, Colmcille stb.) szerzetes szimpatikus életmódváltással a hideg Írországból oda települt, „ahol a citromfa virít” Jókai szerint. Az itáliai Bobbioban alapított kolostort, a hozzáillő birtokot a longobárd király, Agilulf ajándékozta neki.

kolumbancopy.png

sze. 05. 2014

AKINEK VAN ELÉG VAJ A FÜLE MÖGÖTT - 360.000 dollárt kapott érte, pedig már 70 éve feltalálták

Van egy új jó ötleted, de nincs pénzed, hogy megvalósítsd? Erre a gyakori problémára kínál megoldást a kickstarter.com. Ám itt és most nem őket reklámozzuk, bár tény, hogy kiváló lehetőség lehet az induló tőke megszerzésére. Az oldalra nem érdemes új dolgokat kirakni, hiszen akkor könnyen ellophatják az ötletünket. Érdemes először szabadalmi ügyvivővel konzultálni, és megtenni a szükséges lépéseket, mielőtt ötletünket publikálnánk.

sze. 03. 2014

DÖNTÖTT AZ EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGA

 

VÉGE A HOFI-PARÓDIÁK KORÁNAK?

VÉGLEGESHOFI.JPG

Kétszer gondolja meg mától a parodista, hogy kiket és hogyan aláz meg. A luxembourgi Curia mostani döntésének lényege, hogy ha egy paródia hátrányos megkülönböztetést sugall, azt ne lehessen kapcsolatba hozni a parodizált művel.

Ezt egy előzetes döntéshozatali eljárás keretében mondták ki, ami nagyjából megfelel annak, mint amikor a Legfelsőbb Bíróságtól jogértelmezést kérnek. A Curia nem dönti el a tagállamok elötti vitát, de határozata a tartalmilag hasonló ügyekben köti a más nemzeti bíróságokat is.

aug. 26. 2014

SALT ÜGYNÖK ELBUKIK A BÍRÓSÁG ELŐTT?

Plágiummal vádolják Angelina Jolie-t

angelina-jolie-salt.jpg

 

A 2011-ben rendezőként debütáló színésznőt éppen emiatt a filmje miatt citálják bíróság elé. Már megint.