Szabadalmi blog

Tudtad, hogy ezek eredetileg szovjet találmányok?

2017. január 19. 18:04 - pintz

Talán sokan ismerik a viccet, miszerint a Pravdában így szólt egy cikk:

A szovjet - kínai határ mentén aratott egy szovjet kombájn, amire tüzet nyitott egy kínai harckocsi. A kombájn viszonozta a tüzet, majd elrepült.

Nos, ha repülő harci kombájnokról nem is lesz szó, mi azért - a Szovjetunió felbomlásának nemrég jegyzett 25 éves évfordulója alkalmából - összeszedtünk néhány szovjet találmányt.

harci-kombajn.jpg

Tovább
8 komment

A leghülyébb karácsonyi találmányok 3.0

2016. december 23. 18:55 - pintz

Az Európai Szabadalmi Hivatal 90 millió szabadalmi iratot tartalmazó adatbázisában több, mint 6000 találat van a karácsony szóra. A tavalyi és a tavaly előtti évhez hasonlóan idén is szemezgettünk belőle tíz idétlen karácsonyi találmányt.

hulye-karacsonyi-talalmanyok-3.jpg

Tovább
5 komment

Immár mindenkié magyar innováció jelképe

2016. november 10. 15:16 - pintz

Törölni kell a Rubik kocka térbeli védjegyét

untitled1.pngAz Európai Bíróság 2016. 11. 10-én hozta meg szakmailag előrelátható döntését: az Európai Védjegyhivatalnak (EUIPO) törölnie kell a Rubik kocka térbeli védjegyét. Az Európai Bíróság korábban már a LEGO kezére is ráütött, amikor lejárt szabadalmát gyakorlatilag le nem járó térbeli védjeggyel szerette volna „meghosszabbítani”. A LEGO ügyről blogunk már részletesen beszámolt, sőt a Találd fel magad! c. könyv a múlt évszázad pozitív értelmű lenyúlásaként elemezte a LEGO sikertörténetét.

Tovább
Szólj hozzá!