Szabadalmi blog

Leghülyébb karácsonyi találmányok

2014. december 22. 14:49 - pintz

Karácsony közeledtével végeztünk egy szabadalomkutatást, hátha érdekes ünnepi találmányokra bukkanunk. A következő válogatott listával kívánunk Boldog Ünnepeket!

szabadalom-talalmanyok-karacsony.png

A szépérzékkel rendelkezők készüljenek fel, hogy a feltüntetett találmányokra sem a visszafogottság, sem az igényesség nem jellemző.

fenyofa-szabadalom-talalmany-blog.png

Bár véleményem szerint minden műfenyő csúnya, de azért ez, a fenyőkhöz nagyon nem hasonlító teleszkópos vázú utánzat túltesz minden eddig látott példányon.

karacsony-szabadalom-talalmany-pintz-blog.png

Ha muszáj lenne, előbb vennék akkor már egy forgó, zenét lejátszó karácsonyfát, bár azért lássuk be, enyhén szólva is túlzás, meg persze ez is műfenyő. 

xmas-karacsony-szabadalom-vedjegy-iroda.jpg

Ehhez a világító táblához csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy megvalósítani sem a legjobb ötlet, de le is védetni, időt és pénzt áldozni rá egyenesen őrültség.lathatatlan_karacsonyfa-szabadalom.png

Ez az egyik legjobb, amit találtam: láthatatlan karácsonyfa! Karácsonyfa alakban lógnak a díszek, szóval a fenyő láthatatlan, de mégis ott van, kirajzolódik. Zseniális. Csak az a kérdésem, hogy ki látna szívesebben ennyi vezetéket egy igazi, illatos fenyőfa helyett?

kaktusz-szabadalom-talalmany.png

Hölgyeim és Uraim, hadd mutassam be a kaktusz karácsonyfát! Ehhez sincs túl sokat hozzáfűznöm, csak annyit, hogy eddig nem tudtam, hogy ilyen is létezik. És boldog voltam így is.

hoember-karacsony-szabadalom.png

Egyébként karácsonyfa formavédelmi oltalom hóember alakban is létezik.

sipalya-karacsony-talalmany.png

A fenti képen látható tárgy egy sípálya, mely igaziból egy karácsonyfadísz. Sílift és pálya is része a dísznek, melyek ténylegesen működnek (elvileg), tehát kis síelő manók tudnak körbe-körbe menni a karácsonyfánkon. Na, ez legalább aranyos.karacsonyfa-talalmany.png

Végezetül egy hasznos megoldást mutatok, bár használni ezt sem szeretném, és tuti nem vagyok egyedül... Ez a karácsonyfa ugyanis csinos kis beépített tűzoltó készülékkel rendelkezik arra az esetre, ha a csillagszórók vagy a kínai égősorok önálló életre kelnének.

A legtöbb karácsonnyal kapcsolatos találmány egyébként karácsonyfa-állvánnyal, égősorral, műfenyővel és fenyődísszel kapcsolatos.

A legtöbb karácsonyi találmányra szabadalmi igényt benyújtó feltaláló tajvani, neve Shun-Feng Huang.

(A fekete-fehér rajzok az eredeti szabadalmi dokumentumokból kerültek mentésre.)

Egyébként, ha normális ötleted akadna, és szeretnéd, hogy azt is lekutassuk, végezzünk egy alapos szabadalomkutatást, mielőtt nagy tervekbe fognál, akkor nyugodtan keress minket!

Továbbá szeretnénk megköszönni a több, mint 200.000 olvasónak, hogy 2014-ben e blogot látogatták.

Áldott Karácsonyi Ünnepeket!

Pintz Zsófia

Pintz és Társai
Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda Kft
http://szabadalmi.hu/elerhetosegunk/ 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr27003659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása