Szabadalmi blog

Disznóvér és Airbus a terroristák ellen

2015. november 19. 10:20 - pintz

Muzulmán terroristák ellen lehet hatásos a disznóvért okádó pajzs, a terroristára dobandó esernyő-transzformer vagy az autós párna-csapda. Az Airbus pedig "Maradj talpon!" vetélkedőt indít terroristáknak. Szabadalmakkal a terrorizmus ellen? Igen, akár a szabadalmak is adhatnak új ötleteket a küzdelemben.

repulo-talalmany-pintz-airbus-szabadalom-terrorista.png

A Pintz és Társai Szabadalmi Védjegy és Jogi Iroda is őszinte részvétét fejezi ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak, szeretteinek.

parizs-2015-terror-talalmanyok.jpg

Ilyen szomorú és megdöbbentő események után azzal is sokat segíthetünk, ha előrenézünk, és megnézzük, mit tehetünk az ilyen esetek elkerülése érdekében. Nos, pár feltaláló már korábban kezébe vette az ügyet, így, mikor szabadalmi részlegünk terrorellenes találmányokat kutatott, sok találat született. A találatok között vannak vicces próbálkozások, melyekkel valószínűleg nem vitte sokra sem a feltaláló, sem egy támadás során sem javasoljuk, azonban mutatunk hasznos megoldásokat is.

Kezdjük a földhöz ragadtabb, ésszerű megoldásokkal. Igen hasznos lehet egy olyan terrorellenes rendszer, mely bombahatástalanító kapuval van ellátva. Tehát nem csak felismeri, hanem meg is semmisíti a bombákat - a környezők védelme pedig megfelelő pajzzsal biztosítható.

bomba.png

Ez a gyönyörű rajz a szabadalmi bejelentés melléklete

Kínai találmány a terrorcselekedetek során biztonságosan használható létra.. A szabadalmi bejelentésben részletesen bemutatják a találmányt, mely több fogantyúval, csúszásgátló anyaggal, és kapaszkodó fogakkal is rendelkezik. letra-kinai-talalmany-szabadalom.png

Ugyancsak érdekes és hasznos találmány lehet a rugalmas távcső, melynek kialakítása elméletileg megengedi, hogy jobban tudjunk tájékozódni, illetve akár nem látható helyekről is pontosan tudjunk célozni.tavcso-kinai-szabadalom-oltalom.png

Rugalmas távcső

Egy, a robbanások megelőzésében segítő kínai szabadalmi bejelentést találhatunk itt. Szintén terrorcselekedetek megelőzésében segít a következő találat, de ez sajnos csak a járművekkel történő támadások esetében működik. auto-talalmany-szabadalom.png

Kínai szabadalmi bejelentések említése bizonyára sok olvasónk fejében nem éri el az ingerküszöböt, ugyanis sajnos - érthető módon - eddig a kínai találmányokhoz rossz előítélet kapcsolódott. Ez azonban külföldön már megváltozott, és a kínai szabadalmak, a Kínában való bejelentés cseppet sem elhanyagolható szelete ennek az ágnak. Kínában ma már igen komolyan veszik a szabadalmaztatást és a bitorlásokat, erről angol blogunkon írtunk már részletesebben is. Csak szabadalmi bejelentésből egy millió az éves nagyságrend, és ehhez nem vettük hozzá a többi oltalmi formát. Sokan Kínában jelentik be elsőként megoldásukat, a bitorlók pedig már akár 7 évet is kaphatnak. Persze a szabadalmasoknak vagy védjegyjogosultaknak maguknak kell észlelni a bitorlást, vannak azonban felkészült szabadalmi irodák, akik ilyenkor a helyi viszonyokat ismerve tudnak fellépni a jogosulatlan hasznosítók ellen.

Kicsit más típusú találmány a disznóvér kapszulával ellátott pajzs, mely kifejezetten muszlim vallású öngyilkos merénylők megfenyegetése céljából készült. A szabadalmi leírás szerint  a feltaláló ötlete  azon alapul, hogy ezek a merénylők csak a radikális hitük miatt képesek több száz emberi élet kioltására abban a reményben, hogy ők jót cselekszenek. A feltaláló azonban reméli, hogy disznóvérrel való beborítás fenyegető ereje akkora, hogy emiatt a merénylő eláll a pusztító tervétől.diszno-muszlim-pajzs-talalmany.png

Beépített disznóvérkapszula

Az előzőhöz hasonlóan öngyilkos merénylő ellen van kifejlesztve a következő találmány. A szabadalmi bejelentés tárgya kevlárból (acélnál ötször nagyobb szakítószilárdságú anyag) készült, ernyőként kialakított háló, melyet az elkövetőre hajítva megakadályozhatjuk, hogy a terrorista környezetében lévők is meghaljanak.

talalmany-vedjegy-pintz-szabadalmi.png

Öngyilkos merénylő hatástalanítása 1. rész

szabadalmi-ugyvivo-pintz-jog-vedelem.png

Öngyilkos merénylő hatástalanítása 2. rész

Ugyancsak leleményesnek mondható a repülőgépen kialakítható ajtó, mely csapdába ejti a merénylőt. Érdekességként el kell mondanunk, hogy ez az Airbus találmánya.

repulo-talalmany-pintz-airbus-szabadalom.png

A 18-as számmal jelzett helyiségbe pottyan bele a merénylő...

repulo-talalmany-pintz-airbus-szabadalom-terrorista.png

...valahogy így

Érdekes továbbá a lövőálló burkolattal rendelkező szék is, melyet felkapva és önmagunk ellen tartva sikeresen elmenekülhetünk egy lövöldözés esetén.

szek-talalmany-szabadalom-vedelem-jog.jpg

Több, mint a semmi

A fenti szabadalmak birtokában ugyanakkor az is igen fontos, hogy a kizárólagos jogokat ne adjuk el lehetséges terroristáknak, és licencszerződést se kössünk velük. A teendőkről a Találd fel magad könyvben olvashat.

Forrásul az általunk végzett szabadalomkutatás, ez a videó és ez a cikk szolgált.

Pintz Zsófia
Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda Kft.
www.szabadalmi.hu

 

A terrorizmus elleni küzdelem mellett fontos a korrupció elleni küzdelem is. Erről szintén olvashat a blogon.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr498086190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emzperx 2015.11.20. 01:25:28

Gogle képkeresés -> chindogu.

FikkFakk 2015.11.20. 05:57:46

Ha terrorizmus finanszirozasaert elitelt mindenfajta human szemet nem felfuggesztettekt kapna es rohangalna a schengen ovezet hatarain belul ellenorizetlenul, talan hatekonyabb lenne.

Ha pedig a szaros szelsoseges a disznovertol fel, nem a halaltol, akkor disznoverrel kell fenyegetni.

2015.11.20. 07:48:42

már rég feltalálTUK - hidrogénbomba jó alaposan elszórva a területen

Lxxxx 2015.11.20. 08:27:43

Bezzeg, ha kolbászból lenne nálunk a kerítés!....

room_101 2015.11.20. 09:07:46

Ezért késelnek újabban Izraelben. Ugyanis már mindenfelé elterjedt, hogy disznózsírral teli flakonokat helyeznek ki, hogy az önrobbantóra fröccsenjen, így ne érjen el a paradicsomba.
De van egy másik igen hatékony módszer: nőket kell terrorelhárítóként alkalmazni, ugyanis a szent harcos akkor sem jut be a paradicsomba, ha nő öli meg.

LordRadi · http://fine-art-photography.deviantart.com/ 2015.11.20. 09:18:14

Szerintem disznózsír is elég hatékony lenne, és nem romlik meg olyan gyorsan. :) Remek trükk, mert ha a robbanás után a teste darabjai disznó testrészekkel (bármilyen "tisztátalan" dologgal) érintkezik, akkor nem gilt a paradicsomos/szüzes dolog...
A repülőgépen a csapóajtót kombinálni lehetne a disznózsíros megoldással, ettől nem merné felrobbantani magát, valamint altatógázzal az alsó helyiségben, így akkor kényelmesen el is lehet vinni, ártalmatlanná téve.

wrstjnethn 2015.11.20. 09:31:12

@LordRadi: Elvinni??? Talán egy másik ajtó a gép aljára, mely zsilipelve kipottyantja alul. Persze ez esetben is előbb disznózsírral bepermetezni...

galaxiscsirke 2015.11.20. 10:01:10

Az autós elleni eszközt már rég feltalálták és elég jó:
www.youtube.com/watch?v=stsb9f3UuGE

Hitli 2015.11.20. 10:39:14

Nekem különösen az az ábra tetszett, ahol a terrorista szomorúan üldögél a csapóajtós szobában. Szerintem végiggondolta a dolgokat, és mindent megbánt.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.11.20. 11:40:11

Itt a disznózsír reneszánsza, ujjé!
Pedig annyit szapulták pár éve. Így koleszterin, meg úgy koleszterin.
Amúgy én mindennap eszem szalonnát. Immunizálóként.

galaxiscsirke 2015.11.20. 11:41:55

Amúgy szerintem tökmindegy, mennyi disznóvért akar bárki használni, a terrorista tetveknek semmi közük a valláshoz, legfeljebb arra fogják. Ha lenne közük a Koránhoz, nem ölnének embert. Ennyi. Éppen ezért vallásfüggetlen eszközök kellenének nekik, pl. akit sikerül élve elfogni, annak eltörni néhány végtagját, bedobni egy kútba nyakig érő vízbe, és kikérdezni. Minden kérdésre 1 perce lenne elkezdeni válaszolni, utána 1 óráig otthagyni. Ha beszél, talán megúszhatja pár évtized kényszermunkával utóbb, ha nem, v. mellébeszél, akkor nem hagyni, hogy "kényelmesen" megöngyilkolja magát, ácsorogjon csak abban a kútban.
Témához: az altatógázos megoldás sok helyen teljesen jó lenne, a civileknek se árt meg 1 kis gáz, pl. bankoknál és hasonló helyeken a pánikriasztó indíthatná a gázt, a rendőrök meg összeszedegethetnék a pácienseket. És tudatosítani bennük, hogy a kihallgatás során a hatóságnak joga van BÁRMILYEN eszközt felhasználni, és nem, nem reménykedhetnek kivégzésben, amíg van bennük kiszedhető hasznos info.

Advanced Flight 2015.11.20. 11:57:41

Ez valami vicc, ugye? :-)

Mellesleg a legjobb fegyvert már feltalálták, kár is erőlködni:

index.hu/velemeny/2015/11/20/a_konferencia_ide_nem_eleg/

szvsz 2015.11.20. 13:26:51

Ennyi hülyeséget. Meccsre kell menni és plakáton üzenni nekik, hogy nagyon nem szép dolog amit csinálnak. Oszt jónap.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.20. 15:28:48

@Advanced Flight:

Ezt én is belinkeltem pár helyre, szerintem a leghatékonyabb terrorellenes eszköz.

Fsanyi 2015.11.20. 15:40:25

@Advanced Flight: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezek alapján úgy tűnik, az irónia a leghatékonyabb terror ellenes eszköz.

Dothraki 2015.11.20. 16:12:18

A terroristák paradicsomában nem kolbászból van a kerítés! Ha-ha!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.20. 19:18:21

@Fsanyi:

"Ezek alapján úgy tűnik, az irónia a leghatékonyabb terror ellenes eszköz."

Nem egészen: Az irónia (ez esetben legalábbis) a leghatékonyabb libsiellenes eszköz. :)
süti beállítások módosítása