Szabadalmi blog

Amikor Putyin és Trump villant az elnöki sávban

2017. február 02. 11:22 - pintz

Orosz tankba bújt Putyin Budapest utcáin, de Trump is leselejtezi Obama guruló erődjét

trump-putin.jpgTrump vs Putyin - kié lesz a menőbb járgány 2017-ben?

Két évvel ezelőtt Vlagyimir Putyin látogatása alkalmából megemlékeztünk az elnöki limuzinok kapcsán szabadalmaztatott találmányokról. Az Orosz Föderáció elnöke február elején ismét tiszteletét tette Magyarországon.

putyin-auto-index.jpgIsmét orosz "tank" a magyar Parlament előtt
Forrás: index.hu

Ebből az alkalomból megnéztük azt, hogy mi változott azóta Putyin elnök, illetőleg e luxusautók háza táján. Putyin férfiassága és befolyása töretlen - a húsz éves szőke orosz lányok valószínűleg még mindig azt éneklik, hogy olyan férjet/fiúbarátot szeretnének, mint ő. Az interneten félmeztelenül vadászó, úszó, medvét megülő elnök azonban most a limuzinját készül lecserélni: a korábbi Mercedesére pedig lecsaphatnak a gyűjtők. Az új autóbőrbe bújt tank - legalábbis páncélozását tekintve - a Cortege névre hallgat, és nem kevésbé felszerelt, mint elődje.

Mit érdemes tudni az új Cortege-ről? Elsősorban azt, hogy teljesen orosz gyártmány, a Központi Tudományos Kutatási Automobil és Automotív Intézet dolgozott rajta. A modell (a korábbi szovjet találmányokkal ellentétben) lakossági felhasználásra is kerül majd, 2020-ig négy változatának mindegyikéből ötezer példány gyártását tervezik. A modell fejlesztésére összesen 54 millió dollárnak megfelelő rubelt fordítottak, az elkészült járműveket elsősorban felsőszintű orosz kormánytisztviselők fogják használni. Putyin saját példánya továbbra is a VR6/VR7 védelmi kategóriába tartozik, így olyan gyári páncélozással rendelkezik, amely ellenáll a katonai fegyverek lövedékeinek, a revolvergolyóknak, a kézigránátoknak és a robbanóanyagok repeszeinek. Ezzel persze jelentős súly is jár, így ezt ellensúlyozandó egy 800 lóerős V12-es turbómotor biztosítja, hogy repeszteni lehessen a monstrummal. Tehát egy tűzálló, golyóálló és bombaálló jószágról beszélünk, amelyre valószínűleg nem az a sors vár, mint a néhai elnöki BMW-re, amely tavaly szeptember elején totálkáros balesetet szenvedett úgy, hogy Putyin éppen nem ült benne.

kortezh-cortege-limo-putin.jpgApu, miért hajt olyan gyorsan az elnöki autó?
Hogy az elnök ne felejtse el, hová kell mennie!
A kép forrása: www.carscoops.com

Amcsi szörnyeteg újragombolva

"Mi az: 63 liter gázolajat fogyaszt százon, a súlya 8 tonna, körülbelül 400 millió forintba kerül, 15 másodperc alatt van százon, három különböző GM-modell van belegyúrva és mégis egy Cadillac emblémáját hordozza büszkén?" - tettük fel a kérdést két éve. A válasz azóta úgy módosult, hogy "az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnökének limuzinja", ugyanis időközben Putyin új kollégát kapott Donald Trump személyében.

trump-car-gun-get-in.jpgForrás: knowyourmeme.com

Új seprű jól seper, új elnök pedig új limuzint jelent. A korábbi elnök, Obama azt mondta a saját akkori luxusautójáról, hogy az "csak egy Cadillac, de egy tank vázával". Az új jószág külleme szintén Cadillacre emlékeztet, de a motor és a műszaki berendezések a Chevrolet Kodiak modelljén alapulnak. Emellett elhelyezésre kerülnek benne a legfrissebb technikai újítások, infravörös kamerák, saját műholdas kommunikációs rendszer, illetve egyebek mellett shotgunok és két liter, az elnök vércsoportjának megfelelő vér, sürgősségi vérátömlesztésre előkészítve.

trump-2017-limo.jpgForrás: Dailymail

Az USA titkosszolgálata tizenkét darab megtévesztésig hasonló példányt tart fenn ezekből a limuzinokból. Az áruk nem nyilvános, de nagyjából egy és másfél millió dollár közöttire becsülik őket, persze egyenként. Az autókat a General Motors készíti, amely eddig közel 16 millió dollárban részesült a 2017-es modellek fejlesztéséért.

Levonhatjuk hát a következtetést, hogy Putyin és Trump jobban élnek, mint két éve. Ha te is szeretnél ilyen autókat, nem kell politikussá válnod - találj fel valamit és gazdagodj meg belőle! Persze ehhez érdemes megszerezned a gyártás, forgalmazás kizárólagos jogát különböző innovációvédelmi megoldásokon keresztül. Ha sikerült feltalálnod az elnöki autókba zsúfolt technológiáknál is jobbat, akkor tapasztalt szabadalmi ügyvivők tudnak rá kizárólagos jogot szerezni. Ha szeretnéd jobban beleásni magadat a témába, akkor pedig a szabadalmi könyvet ajánljuk.

Itt elolvashatod korábbi cikkünket az elnöki autókról

További olvasnivaló:

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr3912175024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Willkommenskultur 2017.02.02. 19:21:38

páncél ótó nem

páncél ótó igen!

wartburg1963 2017.02.02. 20:05:31

"Ismét orosz "tank" a magyar Parlament előtt"
Mert Merkel nyitott homokfutón látogatott mihozzánk...
Aham...
By the way: ez az ostoba és kettős mércével "megáldott" gyűlölködés a demokrata sajátja?

Ideje ellenőriztetned a gyógyszerbeállításodat!
:-)

ubu1a 2017.02.02. 20:38:46

Szinte egyik európai vezető politikus sincs annyira beszarva, mint a mindenkori orosz és amerikai elnökök. De ha jól látom, ez nem egy politikai blog. Nyilván azért került pont Putyin autója szóba, mert az járt épp itt.

tobias wutzli 2017.02.02. 21:17:45

@wartburg1963: Neked az agyad is ketütemre jar. A blog szerint Obama hivta tanknak az elnoki autokat.

wartburg1963 2017.02.02. 21:20:43

"Az ISMÉT orosz tank a parlament előtt" című baromság ostoba, hazug, s ráadásul teljesen felesleges-értelmetlen rájátszás ötvenhatra.
Lehet nyomni a bullshitet, de - minek...?

Well... 2017.02.03. 01:26:30

OMG Trump lecsereli azt a darab szart amivel Obama jart, amit egy fekvorendor kepes volt kiutni ?? nem is ertem :o)

www.youtube.com/watch?v=3BvABn7L_So

BrePál 2017.02.03. 05:41:59

@Well...: Ja Trump cserélte le. Nyilván a megválasztása óta eltelt 3 hónapban fejlesztettek ki, teszteltek le, majd gyártottak le egy új limót, csak neki, mert ő kérte, mert ő olyan okos, hogy nem jár olyan darab szarral mint Obama. :) Mert ha egy limó fennakad egy meredekre vette kapubehajtón (egy db fekvőrendőr nincs a videón) akkor az autó a szar és nem a sofőr a hülye. Miért is nem lepődöm meg rajta, hogy Trump rajongó vagy? :)

Csak csendben megsúgom, hogy az új elnöki limuzin fejlesztése 2013-ban kezdődött.

BrePál 2017.02.03. 05:58:17

@wartburg1963: Ha már egy vicces képaláírás is ilyen hisztériát vált ki belőled, akkor elég komoly baj lehet veled. Rossz lehet humorérzék nélkül élni.

"ostoba, hazug, s ráadásul teljesen felesleges-értelmetlen rájátszás ötvenhatra."

Hát igen, egyértelmű hogy a szerző célja ezzel az autós poszttal az 56-ra való rájátszás volt Mi más? És még HAZUG is, bizony! Ha nem mondod, az életben rá nem jön senki, hogy az ott valójában nem is egy TANK. :)
Tényleg, mi lenne velünk az éleslátásod nélkül?

Amúgy ha már felhoztad 56-ot, tudod miről jutott eszembe tegnap 56 meg az egész kommunizmus?
Arról a Putyin nevű, volt KGB-s, jelenlegi tömeggyilkos diktátorról akinek az újdönsült "Rákosi" Viktor nem győzte kinyalni a s..ét. Épp csak szájon nem csókolta. Meg arról a mindenhonnan áradó ruszki propagandáról, ami még ma is ott tart, hogy hanyatlik a nyugat. Meg arról a csapat szervilis hülyéről akik nem győznek tapsolni mindehhez.

Na erről tényleg eszembe jutott 56, kössz, hogy mondod!

Szabadalmi Blog 2017.02.03. 09:28:06

@wartburg1963: Gyerekek, gyerekek. Ez a blog azért van, hogy szórakoztassa az embereket. Muszáj már a második kommentben egyből savazni és rontani a hangulatot? Ó, jaj. Ne bombázz negatív hullámokkal már kora reggel... www.youtube.com/watch?v=wELAtDTaqnw

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.03. 10:49:29

"két liter, az elnök vércsoportjának megfelelő vér, sürgősségi vérátömlesztésre előkészítve."

Kéne oda egy agy is, sürgősségi agyátültetésre előkészítve.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.03. 10:52:51

@wartburg1963: "demokrata"

Mért gondolod, hogy egy "demokrata" írta a posztot? Mert értelmesen meg tud fogalmazni pár mondatot, és egy rasszista uszítása se volt? Igazad lehet.

További boldog gyűlölködést!

wartburg1963 2017.02.03. 17:20:47

@BrePál:
Úgy érzékelem, hogy épp nem én vagyok, aki epét hány és személyeskedik..
Jó gyűlölködést, kis demokratám!

wartburg1963 2017.02.03. 17:32:14

@Szabadalmi Blog:
No, tényleg elragadott a (szerintem jogos) felháborodás, és -- talán helytelenül -- nem tudtam elég könnyeden venni a blogot. Mentségemre legyen mondva, hogy mindezt valóban ártó szándék, s főleg személyeskedés nélkül volt-van szándékomban írni.
Az ötvenhatos áthallás engem itt, ebben a szövegkörnyezetben zavar; talán épp amiatt, hogy ezt az eseményt úton-útfélen kisajátítja kormánypárt és ellenzék egyaránt, saját rövidtávú céljai érdekében. Hogy volt-e ilyen áthallás, ilyen szándékod, azt nyilván Neked kell tudnod.
.
A Kelly-film még nyolcvanötödször is classic:-)
All the best!
süti beállítások módosítása