Szabadalmi blog

Unja a párját? Cserélje le a személyiségét!

2015. április 08. 11:09 - pintz

A jövőben teljesen természetes dolog lehet, hogy ha házsártos a feleségünk, vagy iszákos a férjünk, egyszerűen lecserélhetjük a személyiségét – persze csak ha az élettársunk történetesen egy robot.

A Google ugyanis nemrég szabadalmat szerzett az Egyesült Államokban olyan robotokra, amelyek egyedi, változtatható, testreszabható személyiséggel rendelkeznek.

google_bot.jpgA kép forrása

A szabadalom alapján egy olyan felhő-alapú rendszerről van szó, amelyen keresztül a személyiség letölthető a robot memóriájába, olyan egyszerűen, ahogyan az ember egy alkalmazást tölt le az okostelefonjára. Egy robot egyszerre több különböző személyiséget is képes tárolni és kezelni, amelyek sajátosságait – azaz saját viselkedésmódját – képes aszerint variálni, hogy éppen kivel lép interakcióba, hasonlóan ahhoz, mint amikor a család egyes tagjai egy számítógéphez különböző felhasználói fiókokkal férnek hozzá, amelyeket igényeik szerint testreszabhatnak. A szabadalom tanúsága szerint a robot bármiféle személyiség utánzására képes lehet: legyen az akár a robot tulajdonosa, egy elhunyt hozzátartozója, vagy akár valamelyik sztár, netán celeb. Várhatóan az utóbbinak lesz a legkisebb erőforrásigénye.

Emellett, a szabadalom szerint, a robot alapértelmezett személyisége változtatható személyiségjegyek finomhangolásával, és képes különböző érzelmek, hangulatok, például boldogság, félelem, meglepetés, zavarodottság, figyelmesség, gúny, stb. reprezentálására.

Természetesen ne felejtsük el, hogy egyelőre csupán elfogadott szabadalomról van szó, nem pedig kész termékről, hogy a sorozatgyártást ne is említsük. Szóval ne tessék lebattyogni holnap a legközelebbi elektronikai szaküzletbe robot barát(nő)ért, mert csalódás lesz a vége!

Viszont amennyiben hasonló, netán még innovatívabb világmegváltó találmány lapul a zsebedben, de nem szeretnéd, hogy a Google elhappolja előled a hírnevet, csillogást, és nem utolsósorban a pénzt, mindenképp fordulj megbízható, tapasztalt szabadalmi ügyvivőhöz!

Ha nagy ötletgyáros vagy, de úgy érzed, a feltalálás és a szabadalmak világa legyőzhetetlen bürokratikus gólemként tornyosul eléd, akkor a Találd fel magad című könyvet pont neked találták ki!

 

Szalai Ádám
Pintz és Társai
Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda
www.szabadalmi.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr47350060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása