Szabadalmi blog

Az öt legzseniálisabb észak-koreai találmány

2017. április 12. 20:45 - pintz

Tudtad, hogy a hamburgert maga Kim Jong-il találta fel? Vagy hogy az AIDS, a drogfüggőség, a rák és az Ebola egyetlen tablettával gyógyítható? Nos, mi sem, ameddig utána nem néztünk Észak-Korea találmányainak - észak-koreai információk alapján.

northkorea.jpgForrás: wearethemighty.com

Amikor a mandzsuk a tizenhetedik században meghódították Kínát, és megalapították a Qing Dinasztiát, a koreaiak úgy gondolták, hogy mivel amúgy is ők a világ közepe (vagy legalábbis közel állnak hozzá), a barbárok győzelmével ők maradtak a civilizáció egyetlen bástyája, ezért "remetekirályságként" bezárták kapuikat. Bár saját maguk sértőnek tartják ezt a nevet, mégis, Észak-Korea ezt a nemes hagyományt követve lett a világ egyik legtitokzatosabb, legelzárkózóbb országa. De néha azért tőlük is ki-kiszivárog egy-egy forradalmi találmány a külvilágba. Ezekből állítottuk össze a legizgalmasabbakat. Indulj hát, utazó, az Örökös Elnök halhatatlan lelke legyen veled!

5.) A Vinylon

Vagy más néven Vinalon, megint más néven „Juche-szál” (ez utóbbi elnevezés az észak-koreai hivatalos állami ideológia, az „önerő” nevéből ered) a világ második szintetikus anyaga volt a nejlon után. Ri Sung-gi koreai tudós fejlesztette ki még 1939-ben, de a termelése csak 1954-ben kezdődött meg már Észak-Koreában, a Hunganamban felállított Február Nyolcadika Vinalon Komplexumban, ezért Észak-Koreai találmánynak tekinthetjük. Ri professzor kémikus volt, aki a koreai háború 1950-es kitörése után költözött Phenyangba, szenvedélyes kommunistaként. 1962-ben Lenin-díjat kapott, majd 1965-ben az Észak-Koreai Atomenergiai Kutatóintézet vezetője lett, a Vinalon pedig időközben az ország egyik nemzeti jelképévé avanzsálódott.

vinylon.jpgA Kedves Vezető megtekinti az anyag gyártását a hungnami gyárban
Forrás: https://uchiblog.files.wordpress.com/

4.) A Vörös Csillag operációs rendszer

A Vörös Csillag, eredeti elnevezése szerint Pulgumbyol, az az operációs rendszer, amelyről mindenki álmodik: rajta keresztül ugyanis potenciálisan kommunista hackerek szeme követheti a felhasználó minden mozdulatát. A rendszer „readme” file-ja Kim Jong-ilt idézi annak igazolására, hogy mennyire fontos egy saját, hagyományokkal is összhangban álló operációs rendszer Észak-Korea számára. Emellett Kim Il-sen Örökös Elnök születésnapjáról a rendszer önmagától figyelmeztetést küld a felhasználónak.

redstar3_0.pngForrás: Wikipedia

3.) A gomba-sportital

Amire még egy felhasználók iránt kémkedő operációs rendszernél is jobban szükséged van, az nem más, mint a gomba-sportital! Néhány évvel ezelőtt az állami hírügynökség jelentése szerint észak-koreai tudósok sikeresen növesztettek és alakítottak gombaféléket fogyasztható itallá (bár talán egy egyszerű préselés vagy darálás is elég lett volna, ha már az ihatóság volt a cél), és „a megalkotott természetes ital rendkívül hatékony a sportolók fizikai állóképességének fokozásában”. Az italt az Állami Gombakutató Intézet fejlesztette ki, melyet Kim Jong-un is több ízben meglátogatott. A látogatásokról készült beszámoló kitér arra is, hogy az ital csupán az első a lehetséges gomba-alapú termékek között; a lehetőségek határa a (vörös) csillagos ég.

gomba-sportital-eszak-korea.jpegA legújabb Kedves Vezető az alapanyagok között
Forrás: The Guardian

2.) Olyan szeszes ital, amitől nem leszünk másnaposak

Hogy még mindig a folyadékoknál maradjunk: a Phoenyang Times jelentése szerint észak-koreai tudósok feltalálták a másnaposság-mentes alkoholt is, amelyet Koryo Likőrnek neveztek el (a „Koryo” egy ősi koreai-félszigeti királyság neve). Annak ellenére, hogy ezen ital szesztartalma 30-40%, állítólag megúszhatod vele a pokoli másnap reggeleket még akkor is, ha nagyobb mennyiséget fogyasztasz belőle. A Koryo Likőr állítólag ginsengből készül és cukor helyett organikusan termesztett tapasztott rizst használ, és a Taedonggang Élelmiszergyár sokévnyi fejlesztés után állt elő vele. A hivatalos jelentés szerint „az ital igen hamar nemzeti tudományos és technológiai szenzációvá vált”.

north-korea-drink.jpgForrás: yomyomf.com

Sajnos Magyarországon tudomásunk szerint nem hozzáférhető, ezért ameddig e nektár megérkezik hozzánk is, és valaki még ezelőtt szeretne hagyományos koreai (mind Igaz-, mind Hamis-Koreában kedvelt) szeszes itallal próbálkozni, a magunk részéről a makkollit ajánljuk, de természetesen csak és kizárólag addig.

1.) Az alacsonynövés gyógymódja, továbbá az AIDS, drogfüggőség, rák és Ebola gyógyszere egyetlen tablettában

Igaz-Korea fantasztikus orvosi eredményeit a terjedelem kímélése érdekében egyetlen pontnak vettük, hiszen ha nem így tennénk, ezek túlságosan nagymértékben dominálnák e blogbejegyzést. Nézzünk ezért csak néhány példát. Az 1989-es Világifjúsági Fesztivál előtt Kim Jong-il felfedezte az alacsonynövés ellenszerét (micsoda remek időzítés), és törpe - vagy alacsony termetű észak-koreai ifjakat toboroztak, akiken ezt kipróbálnák. Rossz nyelvek azt rebesgetik, hogy a jelentkezőkre azonban gyógyszer helyett deportálás várt - egy lakatlan szigetre költöztették őket, hogy a génjeik ne fertőzzék tovább a populációt. Ha ez a történt tényleg igaz, akkor bizonyos értelemben tehát a Kedves Vezető valóban feltalálta az alacsonynövés ellenszerét…

Néhány évvel ezelőtt hatalmas szenzációt keltett egy még ennél is nagyobb felfedezés: észak-koreai tudósok kifejlesztették a Kumdang-2 pirulát (a képen az ampullás kiszerelés látható), amely a jelentések szerint gyógyítja az AIDS-t, a drogfüggőséget, a rákot és az Ebolát. Ha valaki kedvet kapott volna erre a csodaszerre, az a Pugang Pharma cég honlapján meg is rendelhető, de az esetleges mellékhatásokért senki sem vállal felelősséget (és egyébként is, ez nem a reklám helye, az ilyen kapitalista tevékenységet Igaz-Korea valószínűleg mélységesen elítéli, ezért is nem reklámozza csodaszereit).

kumdang-2.png
Forrás: kumdang2.com

A legutóbbi orvosi áttörés Igaz-Koreában a kóros elhízás gyógyszerének felfedezése volt, amelyet talán éppen a legújabb Kedves Vezetőn kezdhetnének alkalmazni. Mellesleg jegyezzük meg, hogy a Kínai Népköztársaság odafigyel a Kedves Vezető érzelmeire, és a Kedves Vezetőre gyakran használt és meglehetősen dehonesztáló kínai becenevet, tehát a „Dagi Harmadik Kim” (金三胖) kifejezést cenzúrázza a kínai interneten, azaz minden ilyen kifejezést előbb-utóbb törölnek, és a keresők se adnak ki találatokat rá. A becenév más verzióit (pl. Dagi Kim, Dagi Negyedik Kim) ellenben a cenzúra érdekes módon érintetlenül hagyta. Visszatérve a témánkhoz, észak-koreai tudósok jelentése szerint „a tabletta hatékonyságban maga mögé utasítja az erre a célra összes elérhető külföldi tablettát, és az elhízás kezelésének egyéb módozatait”.

kimjongun.jpgNem is értjük, honnan kapta a "Dagi Kim" becenevet
Forrás: BBC

+1) A Hamburger

Sokan vannak abban a téves hitben, hogy a hamburger egy amerikai étel, de Igaz-Koreában tudják az igazat. A Minju Joson nevezetű állami újság szerint a hamburgert maga Kim Jong-il találta fel 2009-ben. A lap cikke alapján a Kedves Vezető egy újfajta szendvicset akart alkotni, és először a „dupla kenyér hússal” nevet adta neki. Az új étel célja az egyetemi tanárok és hallgatók megfelelő tápanyagbevitelének gazdaságos biztosítása volt. Sikere után újabb terv készült a „dupla kenyér dupla hússal” (koreaiul gogigyeopbbang) nevezetű találmány előállítására, illetve a Kedves Vezető külön hamburger-gyárat is alapított az általa kifejlesztett étel tömeges termelésének céljára.

north-korea-burger.jpg
Forrás: 4.bp.blogspot.com

Bár Igaz-Korea műszaki és technológiai zsenialitásával senki nem tud versenyre kelni, irodánk a maga eszközeivel igyekszik támogatni az innovációt. Ezért ha netalántán Te is feltalálnál valamit, például egy sportitalt vagy egy betegség ellenszerét, vagy lenne egy új márkád, keress meg minket, és mi elmondjuk, hogyan védesd le úgy, hogy csúnya kapitalista módon extraprofitra tegyél szert belőle!

kimspiracio.png Forrás: Észak-Korea Hivatalos Magyarországi Oldala

Ha érdekelnek még cikkeink a találmányok, márkanevek világából, kövess minket Facebookon, vagy olvasd el további írásainkat:

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr5912420029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2017.04.13. 22:57:28

Máris okosabb lettem...
:-)))

Pisti 90 2017.04.13. 23:32:28

Én tudni, hogy minden nagyszerű találmány Igaz Koreához kötődni, hitvány imperialisták csak lopkodni nagy találmányokat. Büszke lenni Bölcs Vezérre és országára.

kovacs55 2017.04.13. 23:45:59

Mar pont itt lenne az ideje hogy azt a disznot felkössek a fövaros egyik sugarutjan levo jo magas lampaoszlopra mint egy elrettendö pelda...

2017.04.14. 01:14:15

Az a baj, hogy ez az Észak-Koreának nevezett gennyes kelés pont Oroszország és Kína közelében éktelenkedik, így élhet és virulhat a rendszer.
Remélem Trump odaver nekik és egy célzott csapással likvidálja a kövér kis pondrót.
Kínán keresztül kell megszorongatni a kis kövér nyomorultat, ugyanis Kína tartja életben kizárólag ezt a koreai diktatúrát.

Az észak-koreai népnek hatalmas sokkot fog jelenteni, ha megtudják, hogy hol tart ma a világ, mennyire elszaladt mellettük az emberiség és milyennek látják őket a nemzetközi színtéren.
Ez nem olyan, mint a Kelet-Európai rendszerváltások. A magyar, lengyel, keletnémet nagyjából tudta, hogy mi megy a kerítés másik oldalán. Az észak-koreaiak viszont teljesen le vannak szedálva.

minden_no_a_puncijaval_gondolk 2017.04.14. 04:42:45

"Vagy hogy az AIDS, a drogfüggőség, a rák és az Ebola gyógyszere egyetlen tablettával gyógyítható?"
Már a gyógyszerüket is gyógyítják? Az igen.

Gerberus 2017.04.14. 05:35:35

Hazugság, ezt mind Orbán találta fel, a koreaiak tőle lopták!

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2017.04.14. 07:35:30

Nem értem miért kell ennyit Észak Koreával foglalkozni. Én voltam ott, ezért furcsa, hogy csak olyanok írnak róla akik aközelében sem voltak.
Nekem a szívem szakad meg, ha rágondolok mi lett, vagy mi lehet azokkal akikkel ott találkoztam.
Olyan az egész mint egy modell város valami falaszterben. Aki élt a 80-as években, vagy járt kommunista országban még annak is.
Sajnos Kína és az oroszok miatt sosem lehet felszabadítani őket.

Nazareus 2017.04.14. 08:48:36

@karandash: Az észak-koreai nép tudja hol tart a világ, csak nem tudnak mit csinálni. Forgalmaznak ott feketén kalóz-dvd-ket, amiböl tudnak tájékozódni úgy-ahogy.

Nazareus 2017.04.14. 08:49:38

@Intimitás Gourmet: ezzel az indokkal a Holdról se sokan irhatnának :)

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2017.04.14. 08:51:19

@Nazareus: nem is kellene. De az hogy mi Korea történelem, vagy mi van valójában ott nem ugyanaz a tészta. Ahogy a Holdon sétálás, és a keletkezés okai sem.
Csak nagyon felülreprezentált Észak Korea ahhoz képest milyen kevesen jártak ott.

Nazareus 2017.04.14. 09:04:11

@Intimitás Gourmet: Persze, mert elborult kivétele a világnak. És az extremitás érdekes az olvasóknak - érthetö, hogy az többször irnak olyan dolgokról, ami érdekesebb az olvasóknak.

2017.04.14. 11:15:42

@Intimitás Gourmet: mindegy hányan jártak ott, akik ott jártak, azoknak egy kirakatot mutogattak. Tehát ők se tudnak semmi hiteleset az országról.
Onnantól pedig, hogy Észak-Korea atomhatalom és már ballisztikus rakétákat fejleszt, mindenkinek lehet róla véleménye, mert nem mi megyünk oda, hanem ők küldhetnek egy rakétár ide. Én Kelet-Ázsiában élek.

mindenannyi 2017.04.14. 11:57:28

@Intimitás Gourmet: Odamenni igazából csak pénzkérdés. Na meg gyomoré is. Oké, ha amerikai bulvárújságíró vagy, akkor lehet, hogy nem engednek be, de mindenki mást igen. Nagyon kell nekik a valuta.
Ugyanakkor, ingyen vagy kevés pénzért nagyon sok információhoz hozzá lehet jutni. Dokumentum- és riportfilmekre ill. a megszököttek könyveire gondolok elsősorban.
Tehát az, aki járt ott, az gazdagabb lett élményekkel, de nem feltétlenül látja jobban a szitut, mint aki pusztán érdeklődik az ország iránt és tájékozott.

mindenannyi 2017.04.14. 12:02:33

@karandash: Elfelejted talán, hogy ha Trump odaver, akkor a kis dagadék több mint valószínű, hogy túléli, míg a nem dagadék lakosság jó része, akiket nem véd senki és semmi, valószínűleg nem.

A koreai nép egyébként jobban tudja, hogy mi megy a nagyvilágban, mint hinnéd. DVD-ket és pendrive-okat folyamatosan csempésznek be az országba, rajtuk főleg dél-koreai sorozatokkal, híradókkal és egyebekkel. Persze attól még bőven vannak agymosottak, de egyre többen vannak azok, akik valamennyire képben vannak, csak nem beszélhetnek róla.

Harry Hole 2017.04.14. 12:04:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Annak a kígyóvállú buzigyereknek már csak a körme nő. Az a kis gnóm csak a neten arcoskodik.

Kunhallmi Agnes. 2017.04.14. 12:24:56

Mennyivel jobb lenne ott elni, mint az orbanrezsimben.
Sajnos mi csak almodozhatuk arrol a demokratikus emberi vilagrol.

Pista Huffnagel 2017.04.14. 12:36:09

@Kunhallmi Agnes.: Àgika nekünk is jobb lenne,ha Te és a hozzád hasonlók Észak-Koreában lebzselnének.Te biztos valami nagykutya ágyasa lehetnél ott is,így meglenne a napi kalóriád...

dr. mesterséges színezék 2017.04.14. 12:46:38

@Kunhallmi Agnes.: Te afelé törekszel, lámlenge, ezt vedd észre! Tudod, trend, vagy ha éppen nem az s-nyalást gyakoroltad matek helyett: függvény menete.

dr. mesterséges színezék 2017.04.14. 12:47:29

Amúgy az oprendszer témájának színösszeállítása legalább felhasználó(szem)barát.
Ez is valami.

fran7 2017.04.14. 12:48:51

Néhány éve olvastam egy szakdolgozatot Észak-Koreáról. A történelmük ismeretében az észak-koreai rendszer logikus, abból következik. Hogy miért ilyen perverz módon valósították meg az már egy más kérdés. Az emberi gonoszság fék nélkül ilyenné teszi az embert és a társadalmat.
Röviden hogy érthető legyen. Korea történelme ebben a ritmusban zajlott. Ők hozzánk hasonlóan önálló nyelvsziget, törzsi felszabdalással. Jött Kín kirabolta őket, majd jött Japán és kirabolta őket. S nagyjából tudták, hogy az USA célja hasonló. Ezért bezárkóztak, önellátásra rendezkedtek be egy vezér vezetése alatt.

fran7 2017.04.14. 12:51:42

Az op rendszer a legviccesebb. Nagyon naivnak kell lenni ahhoz, hogy elhidd a google nem adja ki adataid bárkinek, aki fizet érte.

Nazareus 2017.04.14. 13:06:01

@fran7: A google nem op.rendszer. nem muszáj használni. A linux nem adja ki. Náluk nincs választási lehetöség.

2017.04.14. 14:04:12

@fran7: bezárkózó ország volt Albánia is, meg Kambodzsa a vörös khmerek alatt. Ez a nagy bezárkózás sose ér jó véget, pláne ha nincs semmi erőforrásuk.
Dél-Korea amerikai "elnyomás" alatt azért eléggé szépen él. Amerikai fiatalok özönlenek oda angolt tanítani, mert többszörösét keresik meg, mint USA-ban egy kezdő pozícióban.

@mindenannyi: "ha Trump odaver, akkor a kis dagadék több mint valószínű, hogy túléli, míg a nem dagadék lakosság jó része, akiket nem véd senki és semmi, valószínűleg nem"

Trump éppen ezért Kína értésére adta, hogy Észak-Korea kérdésében elvárja, hogy Kína tegyen valamit. Ugyanis a Kim-rezsim kizárólag azért van a helyén, mert Kína köldökzsinóron életben tartja. Trump Amerikája egy Észak-Koreából jövő Japán, Dél-Korea vagy USA elleni atomcsapást Kína felelősségének fog tartani. Ezt szerintem Trump közölte a kínai elnökkel és ugyanakkor azt is, hogy a kínai mintát, a kontrollált gazdasági rendszerváltást csodálatosnak tartja és egy hasonlóval kellene megnyitni Észak-Koreát a világ felé.
Kim nem maradhat. Ha nem az amerikaiak ölik meg, akkor a kínaiak fogják száműzetésbe kényszeríteni. Kína ugyanis nem akar szén, hamu és üvegsivatag lenni egy atomháború után. Trump nem akarja észak-koreaiak millióit legyilkolni. Ő a béke embere.
Kínában picit gyorsabban forognak az imamalmok, ők nem ilyen finomkodóak, ha konfliktusba kerülnek Észak-Koreával, akkor a kínaiak minden észak-koreait kinyírnak. 1.3 milliárdos országról van szó, nekik húszmillió észak-koreai élete semmi.
Én remélem, hogy a kínaiak lenyomják a kis dagi vezért, mint a bélyeget.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.04.14. 14:30:24

A hambiról tudtam, hogy "ő" találta fel, most már mások is tudják.

altona 2017.04.14. 15:16:45

A 2. nagy találmány sajnos már a Kristiboje Kristic teszten elbukott....

fran7 2017.04.14. 16:02:25

@karandash: Ugye azt senki nem mesélte, hogy Dél-Korea is diktatúraként kezdte, csak éppen az amerikaiak egy ponton szóltak, hogy mostantól demokráciát játszotok. S emellett éppen most zavarták el a volt diktátor lányát, akit megválasztottak elnöknek.

gigabursch 2017.04.14. 22:23:54

@altona:
A Kugli nem segített.
Mi ez a teszt?

2017.04.15. 03:33:22

@fran7: ugye nem zavar, hogy én itt élek Kelet-Ázsiában és ezekkel a dolgokkal picit jobban tisztában vagyok, mint te?
Dél-Korea katonai diktatúra VOLT! Voltak szörnyű vérengzések, kommunistavadászat meg rettegés az északi inváziótól, de volt is ennek alapja, rengeteg sikeres diverzáns és szabotázsműveletet, merényletet hajtottak végre Délen a kommunista északiak.
De pont ahogy Délen az USA demokráciába fordította a rendszert, pont úgy Északon Kína felelőssége ez. Ha nem is demokrácia, de egy kínaihoz hasonló piacgazdasági diktatúra (mínusz atomprogram) megvalósítható lenne. Ehhez azonban a dinasztikus hatalomgyakorlással, elzárkózással, a dzsúcse ideológiával fel kellene hagyni Északon.
süti beállítások módosítása