Szabadalmi blog

Nem dönthet idegen bíróság magyar ügyekben

2018. július 02. 11:27 - pintz

Fellélegezhetnek a magyar fejlesztők

Úgy tűnik nem fogja a magyar fejlesztést több százezer külföldi szabadalmi jog korlátozni. Az Alkotmánybíróság elmeszelte az Egységes Szabadalmi Bíróságról szóló megállapodás ratifikálását, pedig egyes IM tisztviselők feltehetőleg már nagyon szerették volna... Az AB ezzel akár 3 milliárdos perköltségtől mentette meg a hazai K+F szereplőit. A döntés azt is előrevetíti, hogy magyarokat érintő magánjogi vitában nem dönthet kizárólag egy nemzetközi bíróság (ide nem értve a választott bíróságokat).

Már többször írtunk blogunkon az Egységes Európai Szabadalomról, annak előnyeiről és hátrányairól egyaránt.  Az iparjogvédelmi szakma közelről figyeli a fejleményeket, hiszen ez sok változást hoz majd az európai szabadalmi eljárások menetében. Sok-sok éve tárgyalnak róla az uniós országok, már évek óta be akarják vezetni, de különböző okok miatt folyamatosan késik. Először a Brexit akasztott be, most épp Németország lassítja az elindítását. Eközben a háttérben Magyarországon is érdekes fejleményekről hallhattunk június 29-én, melyről az alábbiakban számolunk be. Ne legyünk naivak azonban, ez nem fogja hátráltatni az Egységes Európai Szabadalmat és annak Bíróságát, maximum nélkülünk indítják el. Persze csak azután, ha Németország is a fedélzetre lép.

rob-bye-431762-unsplash.jpg

Tovább
3 komment

Elkaszálták Stop Sorost!

2018. március 13. 09:49 - Magyar Szellem

Megvenné 800ezerért a nevet?

Stop a stopsoros.hu-nak! Indulhat a licit stopsoros.com-ra.

Döntött a legfőbb domainjogi testület, jogszabályba ütközik a stopsoros.hu. Nopaks igen, stopsoros nem? Momentum vs. jog vagy Momentum vs. Kormány?  Öntsünk tiszta vizet a - sörös helyett - Sorospohárba! Az ügy kapcsán ezúttal a domainek és a szerzői jog témakörét érintjük.

stopstopsoros1.jpg

Tovább
12 komment

Top 10 hülye halloweeni találmány

2017. október 30. 11:17 - pintz

Halloween. Az ünnep, amit nálunk egyszerre divat utálni és ünnepelni, de legfőképpen összekeverni a Mindenszentekkel. Pedig miért ne lehetne még egy nap az évben, amikor csokit eszünk és szórakozunk? Ha máson nem, hát hülye szabadalmi bejelentéseken. Ugyanis, ha eddig azt gondoltad, hogy ostobaság tízezreket költeni Halloweeni dekorációra, mit gondolsz azokról, akik milliókat költenek az ilyesfajta tárgyak szabadalmaztatására?

halloween-illustration.jpgForrás: the-peak.ca

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása