Szabadalmi blog

A TOYOTA ismét szabadalmi-világbajnok lett!

2014. június 30. 14:58 - pintz

Toyota logo.jpgA japán tulajdonban lévő multi nemcsak az autógyárak ranglistáján számít világelsőnek, hanem immár a bejelentett szabadalmak száma alapján is. 2013-ban elképesztően teljesített. Ráadásul ez a gyors ütemű növekedés a minőségi mutatókban is változásokat hozott.

2014. május 8-án volt az autógyártók fejlesztési „nagydíjának“ ünnepélyes átadója. 2006 óta hirdetnek győzteseket az előző évi teljesítményük alapján. A megmérettestést a PwC (PricewaterhouseCoopers) és a CAM (Center of automotive management) közösen szervezi.

AutomotiveINNOVATIONS Award 2014.jpg

2014-ben tehát a leginnovatívabb címet a Volkswagen-konszern szerezte (egy több változós index alapján). Technológiailag vezető szerepet vállal, a legszélesebb innovatív termékportfólióval rendelkezik. Ez alatt főként a tulajdonában lévő Audi, Porsche és természetesen a Volkswagen modellek értendők. A rangsorban a következő helyeket a stuttgarti Daimler Rt. és a müncheni BMW Rt. foglalja el.

VW_Group_Brand.jpg

A legerősebb márka a Mercedes-Benz lett innováció szempontjából. Ezt leginkább az S-, E- és C- osztályú modelljeinek köszönheti. A további helyeket szintén német vállalatok nyerték. Meglepő, hogy a Ford Motor Company már nem tud az 5-ös toplistára bekerülni.

Mercedes_Benz logó.jpg

A bejelentett szabadalmak száma alapján a Toyota Motor Corporation viszi a prímet (közel 14 000 bejelentés világszerte!). Ez azt jelenti, hogy az összes bejelentésből csaknem minden negyedik a Toyotától származik. A mögötte kullogó Hondát majdnem duplájával veri. A japán autógyártó az alternatív meghajtásra, a környezetbarát kivitelezésre is figyelmet fordít. Miközben egyre emelkedik a hibrid megoldások száma - brandjei is a fenntarthatóság nevében működnek. 2015-re várható a legújabb hidrogén meghajtású modellje.

Toyota_hydrogen_fuel_cell_vehicle.jpg

Paksi Julianna
Pintz és Társai
Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda
http://szabadalmi.hu/

Forrás:
http://www.toyota.de/about/news/2014/details_2014_23.tmex
http://www.auto-institut.de/innoaward2014.htm
http://www.auto-institut.de/fachkonferenz2014.htm
http://www.tozsdeforum.hu/extra/auto-2/ezek-a-vilag-legmenobb-autogyartoi-ime-a-lista/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr726431847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása