Szabadalmi blog

Az Amazon sem úszhatta meg a szabadalomsértés vádját

2011. október 27. 16:22 - vviv

Az Amazon alig egy hónapja mutatta be az iPad gyilkosának, vagy androidos kasszasikernek titulált táblagépét, ennek ellenére máris egy szabadalomsértésekre specializálódott konszern hálójában végezte. A texasi vállalat ugyanis négy szabadalmuk megsértését vélte felfedezni a Kindle Fire névre hallgató gadget-tel kapcsolatban. 

A Smartphone Technologies LLC rettegett név az IT vállalatoknál, hiszen már az Apple, a Samsung, az LG és a Motorola is élvezhette a céggel való közvetlen találkozás örömét. Az öröm persze erős túlzás, főleg ha arra gondolunk, hogy a szabadalomóriás legfőbb profilja az, hogy előszeretettel perel be különböző gyártókat szabadalomsértési, illetve engedély nélküli technológia-használat miatt, ahogy tette ezt most az Amazonnal is.

A Smartphone Technologies LLC szerint az Amerikában november 15-től kapható táblagép ugyanis négy szabadalmukat sértette meg. Ezek azonban főleg olyan általános szabadalmak, melyek alapján azt is meglepőnek találhatjuk, hogy jelenleg más is gyárthat érintőképernyős termékeket az Acacia Research Corp-on, vagyis a Smartphone Technologies LLC tulajdonosán kívül.

Az egyik szabadalom ugyanis, melyet a Kindle Fire a vád szerint jogosulatlanul használ a  6,956,562-es számot viseli, és azt írja le, hogy egy grafikus szimbólum megérintése egy akciót indít el. Az, hogy a társaság törekvése sikerrel zárul-e, egyelőre kétséges. 

 
Forrás: SG.hu
 
 
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr433334238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása