Szabadalmi blog

Okos óra – hiánypótlás vagy túlzás?

2012. október 11. 13:44 - vviv

Úgy tűnik, ha a magunkon viselhető számítógépekre terelődik a szó, a Google már „távolabb lát”, mint a szemüveg.
Hiszen a szemüveg lencséjének belső oldalán megjelenő kijelző gondolata bár furcsának tűnik, a legújabb fejlesztések mégis ilyen irányba történnek. Milyen lehet azonban az, ha ugyan ezt a funkciót órába építik?

A Google okos óra koncepciója – csak hogy el tudjuk képzelni:

gugli_1.jpg
 A múlt héten a Google benyújtotta szabadalmi igényét az Amerikai Szabadalmi Hivatalnak, mely szerint egy felpattintható érintőképernyővel ellátott időmérőt szeretnének szabadalmaztatni.

Bár a különböző „okos órák” projektje már régóta jelen van – gondolhatunk itt az Apple Nano iPod-jára, amit csuklón is lehet viselni, vagy a Nike és a Sony próbálkozásaira – ugyanakkor talán ez lehet az első ötlet, mely az okos órákat saját medrükbe tereli és önálló termékként pozicionálja (nem csak csuklón viselhető pulzusmérő vagy zenelejátszóként, hanem óraként).

Az persze nem biztos, hogy ha a Google elnyeri a szabadalmat, akkor valóban elkészíti a terméket. Hiszen a jelenkor tapasztalatai azt mutatják, hogy ha megszületik egy idea, azt minél előbb le kell védetni – még akkor is, ha nincs tervünk vele, hiszen a verseny hatalmas és még annak résztvevői sem tudják biztosan, hogy mi lesz a következő sikertermék.

Azt azért ennek ellenére sejthetjük, hogy a Google-nek talán mégis vannak konkrét tervei az okos órával, hiszen az nagyon is beleillik azon stratégiájába, melynek lényege, hogy a felhasználók valós idejű információkat kapjanak a környezetükről természetes és hasznos módon.
A The Field Trip elnevezésű applikáció például, amelyet a társaság pár hete jelentetett meg, pop-up értesítést küld, ha a felhasználó egy érdekes pont mellett sétál el.
Egy ilyen szolgáltatást pedig könnyen elképzelhetünk egy órán is, nem igaz?
Pláne, ha még KIT-et is odahívhatjuk vele!

knight_rider.jpg

Forrás: www.businessinsider.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr824832877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása