Szabadalmi blog

Öt találmány, öt zöldfülű feltaláló

2012. július 26. 11:59 - vviv

Hosszas csönd után, a megbocsátás reményében újra egy ötös listával jelentkezünk, melyben olyan, a mindennapjaink során használt találmányokat mutatunk be, amelyeket gyerekek találtak fel. Kezdjük is el!

Jégkrém

1_5.jpg

1905 egyik hűvös estéjén egy 11 éves San Franciscoi kisfiú a verandán üldögélve éppen frissen készített szörpét kevergette egy pálcikával, mikor valami hirtelen eszébe jutott és felpattant. Az italát persze kint felejtette, és mikor reggelt felkelt, egy finom, fagyott édességet talált a helyén.

Epperson 1923-ban a szabadalmat is megkapta az általa készített jégkrémre, és azóta a hűsítőjének világszerte hódolnak gyerekek és felnőttek egyaránt.

 

Fülvédő

2_2.jpg

Chester Greenwood 15 éves korában otthagyta a gimnáziumot, és feltalálásba kezdett, mivel elege lett abból, hogy korcsolyázás közben mindig fázik a füle. A kamaszfiú a sapkát nem állhatta, így feltalálta a fülvédőt, melyet 1877-ben szabadalmaztatott is.

Trambulin

3_2.jpg 

1930-ban egy vándorcirkusz előadását néző, akkor még csak 16 éves fiúban fogalmazódott meg a gondolat, hogy nagyon jó lenne, ha az artistáknak nem kellene két trükk között szünetet tartaniuk, hanem folyamatosan ugrálhatnának.

Ez az ötlet annyira magával ragadta, hogy végül évekkel később, egy egyetemi testnevelés tanárával közösen alkotta végül meg a folyamatos ugrálásra alkalmas szerkentyűt, melyet trambulinnak nevezett el.

Játéktraktor

4_2.jpg

 

A játéktraktort a 6 éves Robert Patch szabadalmaztatta, 1963-ban. A kis jármű valójában nem csak azért volt különleges, mert traktor alakját öltötte, hanem azért, mert szét lehetett szedni és többféle traktorrá lehetett újjáépíteni.

Békauszony

5_2.jpg 

Bár mai társait már a lábon hordjuk, az első úszó uszonyt, mely a 11 éves Benjamin Franklin találmánya, kézre tervezték. Fiatal bostoni fiúként az ifjú Ben nagyon élvezte az úszást, és ahogy egyre ügyesedett benne, szerette volna a sebességét is növelni. Így jutott eszébe a zseniális ötlet és készítette el az első, a tündérrózsa levelére emlékeztető játékszert.

 

Forrás: businessinsider.com, Google

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr644679420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása