Szabadalmi blog

Haszontalan találmányok 2.

2011. június 03. 16:32 - pintz

Szemezgetés az Amerikai Szabadalmi Hivatalhoz benyújtott találmányok közül


Felszerelés macskabölcső játszásához

Az ujjak köré tekert madzaggal játszható társasjáték töretlen népszerűségnek örvend az ovis és alsó tagozatos kislányok körében, és akár életre szóló barátságokat is megalapozhat.

Viszont vannak lányok, akiknek valamilyen okból nincsenek barátaik. Akár azért, mert pletykafészek, bajkeverő, közutálat tárgya, akár csak az imént költözött a városba, bárki ébredhet arra egy napon, hogy senki sem akar vele madzagos játékot játszani. Olyan lányok is kerülhetnek ilyen nehéz helyzetbe, akiknek vannak ugyan barátaik, de túl ügyetlenek vagy nincsenek ujjaik. Néha pedig egyszerűen sokkal kielégítőbb a szerkezet műkezének gumiujjaira tekergetni a madzagot. Ugye megnyugtató azt nézni, ahogy egy kislány és egy robot meghitten játszanak?

 

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?patentnumber=7104865


 

Tisztasági betét öltánchoz

Ennek a 2006-os szabadalomnak a feltalálója talán megtalálta az utolsó piaci rést a higiéniai termékek piacán: tisztasági betét férfiaknak öltánc szolgáltatás igénybevételéhez!


Állítólag Thomas Edison laboratóriumában százezer elbukott prototípusra jutott egy sikeres találmány. Csak remélni tudjuk, hogy a tökéletes betétet kutatva Wesley K. Johnson, a feltaláló legalább ennyi öltáncot próbált ki.

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?patentnumber=6406462


Növény vagyok, segíthetek?

A szabadalom leírása szerint a találmány egy tetszőleges növényhez csatlakoztatva hang közvetítőként funkcionál, és azt a benyomást kelti a növény előtt álló emberben, hogy a növénnyel beszélget.


 

 

 

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?patentnumber=7113911 

Nem tudom, mennyire tartalmas beszélgetések alakulhatnak ki a találmány segítségével, de legalább az időjárás mindig hálás téma lesz.
 

Nagy Krisztina

Forrás: http://www.patentlysilly.com/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr982954535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása