Szabadalmi blog

Gyevi bírón múlt a kétharmad

2015. február 23. 20:42 - tobias_wutzli

Gyevi egy illiberális tartomány, valahol az Unióban. Jól megvannak harmonizált törvényei, amelyek mindenkire érvényesek, kivéve a gyevi bírót. Polgárai sokat dolgoznak, hétvégén még vásárolnának is, kivéve a gyevi bírót.

Amíg csak egy-két bírójuk volt, addig el is viselték bíróikat a gyevi polgárok, hiszen jó apa volt a gyevi bíró, szép házakat vett fiainak, feleségének, és nem evett szappant. Végül is a gyevi bírók küzdöttek az első sorokban az Unió elleni harcban, nekik köszönhetik az alattvalók a színes villanyszámlát. Nem is érti a gyevi bíró alattvalóinak hálátlanságát, hiszen az természetes, hogy ők nem tudnak félretenni Gucci táskára, Rolex órára, kivéve a gyevi bírót. A megtakarítás valójában csak a munkához való hozzáállás kérdése.

matyas-kir_01.jpg

Törte Mátyás is a fejét, mit tegyen a sok gyevi bíróval. Összehívta tanácsadóit, csak hát azok között is sok volt a gyevi bíró. Össze is veszett az egyikkel, aki számára új törvény született: mindenki nyerhet közbeszerzést, kivéve a gyevi bírót, persze csak azt az egyet. Nevettek az alattvalók furfangos Mátyáson, örültek, hogy eggyel kevesebb a bíró, de hát még így is akad mindenhol, ezért a rezsicsökkentés mellé más is kéne - gondolták. Nem, nem a gyevi szó betiltása, ezt nem a felvonulók kérték.

Történt azonban, hogy az Unióba távozott egy bíró, erre kikérték a nép véleményét, mit is akarnak tulajdonképpen. Megüzenték ezért az alattvalók Mátyásnak - nem máshol mint Kinizsi Pál megyéjében - hogy gyevicsökkentést szeretnének.

Bölcs Mátyás király ezért most összeírja a gyevi bírókat, és kétharmadukat talán szélnek ereszti. Ezért most felszólíttatnak a gyeviek, juttassák el bölcs Mátyáshoz saját körzetük gyevi bíróinak törvényeit "Közérdekű bejelentés" formájában, hátha bírójuk a kétharmadba tartozik. Blogunk rögvest eleget tesz az új gyevi törvénynek, amely szerint mindenki egyenlő, és ez alól már csak a központi gyevi bírók lehetnek kivételek, de ők is csak suttyomban.

Javasoljuk az eddigi gyevi törvény végeinek eltörlését:

- A szabadalmi titkokat őrizzék meg, kivéve a gyevi bírót.

- A szabadalmi pénzeket gondosan kezeljék, kivéve a gyevi bírót.

- Saját visszaéléseit senki sem vizsgálja ki maga, kivéve a gyevi bírót.

- Ne hazudjon senki hivatalos közleményében, kivéve a gyevi bírót.

- Nem vezesse félre felettes szerveit senki, kivéve a gyevi bírót.

- Nem üldözze a tükröt mutatókat, kivéve a gyevi bírót.

- Ne legyen kis-Mátyás a falujában, kivéve a gyevi bírót.

- Tartsa be a normákat, akkor is, ha ő hozta, kivéve a gyevi bírót.

Gyeviben már alig akad feltaláló ilyen törvények mellett, legalábbis fél évszázadot zuhant vissza aktivitásuk.Ők is várják Mátyást, az igazságosztót.

Ha minden törvényi passzusnak, minden területen elhagyják a végét, akkor talán jobb kor jöhet Gyevire - jelezték a szavazók Kinizsi Pál földjén. Talán megfogadja Mátyás a bölcs üzenetet, mert ha még egyszer azt üzenik, akkor mindnyájuknak el kell menni.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr557209737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lajos Csánó 2015.02.25. 06:22:01

Tetszett az írás,megfogadandó!

felcsutisuttyo 2015.02.25. 08:10:32

Mindenki gyűlöli a rohadék csuti suttyót és bandáját....kivéve a gyevi bírót.
süti beállítások módosítása