Szabadalmi blog

Értékelések az iPhone 5-ről

2012. október 01. 10:44 - vviv

Sok értékelés elérhető már a nemrégiben piacra dobott legújabb Apple telefonról és talán az eddigi gadget-ek közül ezek a legpozitívabbak.

iphone_1.jpg

A TechCrunch oldal egyik írója így nyilatkozott: „Az iPhone 5 minden elképzelhető módon ragyog”, majd hozzátette „tényleg úgy gondolom, hogy ez a valaha volt legjobb iPhone frissítés, amivel az Apple előállt.”

A CNET-en pedig a következő vélemény olvasható: „Az iPhone, amire mindig is vágytunk” és „Ez a valaha volt legjobb iPhone, helye van az okostelefonok univerzumának élvonalában”.

De mitől olyan csodálatos az iPhone 5?

 Nos, az Apple létrehozta az LTE-t, ami gyors vezeték nélküli kapcsolatot jelent a felhasználóknak. Sigler, a CNET már idézett véleményezője egyszerűen úgy fogalmazott: „Az iPhone 5 most pokolian gyors”. A legtöbb szakértői oldal úgy számolja, hogy az új telefon csatlakozási sebessége körülbelül tízszer olyan gyors, mint a tavalyi iPhone 4S-é.

A kameráról David Pogue, a New York Times újságírója annyit mondott: „A legjobb kamera, amit valaha telefonban elhelyeztek.”

Bár sokan, akik csupán képekből ítéltek azt gondolhatták, hogy az iPhone 5 nem sokban különbözik elődjétől és unalmas, azok azonban, akik valóban kipróbálták a telefont és kezükben tartották, fantasztikusnak ítélik az upgrade-et.

Szintén Pogue írja: „Az új telefon, legyen bár fehér vagy fekete, gyönyörű. De azért különöse a fekete, ami csillogó, az egész teste fekete üveg és alumínium találkozása, mint a lopakodó vadászgép.”

A CNET-es Stein úgy folytatja: "Megdöbbentő, hogy mennyire könnyű ez a telefon."

Ezt a tulajdonságot egyébként szinte mindenki kiemeli, aki eddig értékelést készített a telefonról. Azt mondják, olyan könnyű, hogy eltűnik az ember zsebében, s ennek ellenére mégsem kelti azt az érzést – amelyet egyes bírálók az Androidhoz társítanak – hogy kispórolták az alapanyagot a telefonból. Egy szó, mint száz, könnyű, de nem kelt olcsó benyomást.

Az egyik már-már poros kritika, mely mindig felmerül az iPhone-okkal kapcsolatban, hogy szinte mindenre kiválóan használhatók, a telefonálást leszámítva. Az értékelések készítői úgy nyilatkoztak, hogy az amerikai Verizon hálózaton használt mobilokon érezhetően jobb volt a hívások minősége, és egyszer sem szakadtak meg.

Furcsa, hogy az iPhone 5-ről szóló kritikák már-már lelkes ömlengéseknek tűnnek, s ha egy-egy valóban kritikai észrevétel is megjelenik, azt is erőltetettnek érezzük.

Pogue például negatívumként hozza fel az új töltő kábelt. Bár ez minden bizonnyal a fájdalom azoknak az embereknek, akiknél felgyűltek a töltők az évek alatt az előző Apple termékeik miatt, ez mégsem igazán a telefon gondja.
Walt Mossberg (akinek a neve a magyar olvasók számára nem biztos, hogy sokat sejtet az Apple Maps-ről nyilatkozott negatívan, de nem azért, mert pontatlan lenne, hanem mert az alapértelmezett nagyítása eltér a Google Maps-étől, és így „üresebbnek látszik a térkép”, amíg az ember egy kicsit ki nem zoom-ol.

Fontos változás még az új telefonon a nagyobb kijelző, a reakciók pedig elég lanyhák, mert bár van, aki üdvözli a cserét, mások nem tartják érzékelhetőnek a különbséget.

Nos, ezen értékelések elolvasása után nehéz az embernek visszafogottan várnia a telefonra. Az Apple tényleg kitett magáért ezzel a telefonnal. Ahogy Siegler zárta véleményezését: „Ez az okostelefon már szinte tökéletes.”

Az Apple sok szabadalma az eredményire tekintettel - úgy tűnik - hasznos volt.

Forrás: http://www.businessinsider.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr574813077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása