Szabadalmi blog

Égbekiáltó, amit művelnek

2016. május 06. 12:57 - B.Mat.

Durván nekiment a pápa a korrupt hivataloknak - erre biztos nem fog szabadalmat kapni...

ferenc-papa.jpg

Hamarosan közreadja az Állami Számvevőszék az SZTNH korrupciógyanúja kapcsán indított vizsgálatának jelentését. A konkrét esetről blogunk beszámolt. Egyelőre annyi biztos, hogy az igazságügyi miniszter elfogadta a jelentést, az SZTNH-nak viszont nem tetszett a jelentés tervezete, mert észrevétellel élt ellene. De mit mondana erre Ferenc pápa? És mit szólna az MNB alapítványokról? És mi lenne a véleménye a ...[szabadon behelyettesíthető]... ügyről? Megtudhatjuk Ferenc pápa "Irgalmasság arca" kezdetű enciklikájának 19. pontjából:

A korrupció "súlyos, égbekiáltó bűn, mert aláássa a személyi és közösségi élet alapjait. A korrupció megakadályozza, hogy reménnyel tekintsünk a jövőbe, mert hatalmaskodásával és mohóságával szétrombolja a gyöngék terveit, és elnyomja a szegényebbeket. Olyan baj, amely befészkeli magát a hétköznapokba, s később közbotrányokká fokozódik. A korrupció nem más, mint a bűnben való megátalkodottság, amely arra törekszik, hogy Istent a pénz hatalmának illúziójával helyettesítse. A sötétség műve [...]

[...] a leleplezéséhez szükséges bátorság mellett okosságra, éberségre, törvénytiszteletre, átláthatóságra van szükségünk. Ha nem szegülünk nyíltan szembe vele, előbb-utóbb bűntársakká leszünk, és szétroncsolja az életünket."

Furcsa ez a pápa! Fel akarja forgatni megszokott életünket! Nem ismeri a valóságot: nekem is jut, neked is jut, tacsi-pacsi... Olyanokat mond még, hogy a nők és a férfiak közötti fizetéskülönbségeket meg kéne szüntetni, menekültek lábát mossa, támadja a globalizmus embert, eszközt leselejtező módszereit... Sőt olyanra biztat, hogy mondjunk nemet az egyenlőtlenségen, kirekesztésen alapuló gazdaságra!

Ez az a gazdaság (írhatunk helyette hivatalt is), amely a nemzet feltalálóit kirekeszti a szabadalmi jogok köréből, amikor Európa legmagasabb szabadalmi fenntartási díj sarcát veti ki a magyar kisvállalkozókra, és 50 éves mélypontra taszítja a nemzeti innovációvédelmet. Ez az a gazdaság, amelyik az egységes EU szabadalommal évente 60000 külföldi kizárólagos szabadalmi jogot eresztene a magyar kisvállalkozók, fejlesztők nyakára, úgy, hogy 4 év állt volna azok felkészítésére, de semmit sem tettek ennek érdekében. Ez az a gazdaság, amelynek mohó és rövidlátó szabadalmi ügyvivői kamarája támadja a pápa biztatására született Szegények szabadalmát, amellyel a tőkeszegények is megvédhetik szabadalmi ügyvivő nélkül találmányukat.

atlagos-szabadalom-fenntartasi-dijak.jpg

Ez a gazdaság ...[szabadon behelyettesíthető]... - itt gondolhatunk a saját területünkre. Tehetünk ellene? Mindenki a saját területén tehet. Csepp a tengerben? Inkább csepp a pohárban, és nem tudjuk, melyik lesz az utolsó. Mindenesetre szabadalmi téren úgy tűnik, eddig a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület az egyetlen, amelyik következetesen felveszi a kesztyűt, és próbál tenni a magyar kisvállalkozók, fejlesztők érdekében a hivatali korrupció, a dilettantizmus, a szabadalmi kirekesztés ellen.

További olvasnivaló:

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr548691356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2016.05.07. 11:43:32

Régóta azon gondolkodom, hogy ezt a majmot véletlenül ültették a keresztény világ nyakára, vagy nagyon is célzatosan...
Talán ez utóbbi az igaz.

a Nap, a Hold és a Csillagok 2016.05.07. 12:15:44

@röf: Mármint neked most konkrétan az gondod, hogy a korrupció ellen prédikál?

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.07. 13:22:45

A legégbekiáltóbb bűn az: argentín ateistaként bitorolni Róma püspökének szent székét.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.07. 14:13:53

hat ez szamomra is erthetetlen, regen elmelkedtek napokig meg hetekig mig felszallt a fust
most meg sec pec beultettek egy liberalis fazont
igaz hivoknek sokat art, a libsiket meg mintha hajjal kenegetnek

fermion 2016.05.07. 14:16:00

@BircaHang Média szerkesztősége: nem bírod a pápát ,mert ő nem a te fajtád....a pápát többen szeretik mint téged vagy a fajtád. :)

fermion 2016.05.07. 14:19:06

@hagyma: te lennél az igaz hívő? :D az isten ha meglátna futva menekülne tőled meg a fajtádtól! :D

Alick 2016.05.07. 14:22:39

@röf: Akárhogyan is, ha elítéli a korrupciót, abban egyet lehet vele érteni.

fermion 2016.05.07. 14:28:04

@röf: te majmozod a pápát ?a pápa ember és jó ember nem úgy mint te meg a fajtád.Lophatsz bármennyit de akkor is csak egy hulladék maradsz.......

grafoguru 2016.05.07. 16:48:17

@röf:
"Régóta azon gondolkodom, hogy ezt a majmot véletlenül ültették a keresztény világ nyakára, vagy nagyon is célzatosan...
Talán ez utóbbi az igaz."
Aha. Szóval amíg azt mndja, amit te gondolsz (és vagy amit a hazdád): szent ember, Isten földi helytartója.
Amikor nem, akkor majom.
Te vagy az Isten? Szólj a zsidóknak, hogy eljöttél, mert régóta várnak.

grafoguru 2016.05.07. 16:49:48

@BircaHang Média szerkesztősége:
Neked is szól, amit @röf-nek írtam.
Csak az az ellentmondás, hogy akkor már ketten vagytok... El kellene dönteni...

grafoguru 2016.05.07. 16:51:29

@hagyma:
Ezen el kellene gondolkodnod.
Igaz, nem. Ne próbálkozz. Kidobott energia.

Afrika steht an der Elbe 2016.05.07. 16:57:53

Semmi gáz. Ült már a pápai trónon férfinek álcázott nő, kilóra megvett 20 éves Medici is. Túl fogjuk élni ezt az eretneket is.

BéLóg 2016.05.07. 17:17:35

Ha ha.
Németország adótörvényében van, hogy a korrupcióra fordyított és így megcímkézett összeget le lehet vonni a cégeknek mint költséget.
Argentínában egy növényolajos amcsi cégnek van milliárdos (!) korrupcióügye, de nem találunk egyetlen olyan országot sem, ahol ez ne lenne probléma.

De szerencsétlen bloggerünkneknagyjából annyi jött le ebből, hogy a pápa minden bitonnyal a fideSSellen prédikál.
Ugye a cixerző (sic) szerint ilyesmi kizárólag Magyarországon van és nyilvánvalóan csakis fideSS kormányzat alatt. Igaz hogy utálják a Római Katolikus Egyházat ballib oldalon mint a szart, de hát van amiért lehet szeretni akár őket is, igaz?

Egy igazi katolikus hívő számára a történelmet az Isten irányítja, vagyis tökéletesen (!) mindegy ki ül a pápai trónon vagy éppen az USA elnöki székében.
Majd akkor lehet a pápa dolgairól elgondolkodni, ha szembemegy Jézus tanításával. Eleddig ilyesminek én nyomát sem látom.
Az meg hogy Sede Vacante állapot van-e vagy sem, vitatkozzanak a brittttudó..., bocsánat, a hittttudósok.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.07. 17:19:51

@röf: ja mekkora köcsög! Ahelyett hogy támogatná a korrupcióit, hiszen az olyan tisztességes, és a jó.

@Afrika steht an der Elbe: azért jó, hogy így bevalljátok, hogy korruptak vagytok, és ennyire magatokra veszitek, hogy ellenetek prédikál. Mondjuk ettől még nem lesztek jobbak mint egy kupac szar.

@hagyma: te mint korrupciótámogató igaz hívő? LOL

Afrika steht an der Elbe 2016.05.07. 17:24:14

@fidesz maszop dk egykutya:
Kedves barátom. Annyit már megtanulhattatok volna az életből hogy akit ti dicsértek, arról minden magyarázat nélkül egyből tudja az egyszeri ember, hogy csak gazember lehet.

Tehát ha azt akarjátok, hogy teszem azt, szeressék az emberek a pápát, akkor ne dicsérjétek, hanem szidjátok.

Afrika steht an der Elbe 2016.05.07. 18:01:00

Fel szeretném hívni kedves "liberális" barátaink figyelmét, mielőtt még szentté avatják a pápát, hogy a pápa kódoltan relativizálja a holokausztot.

A mellékelt képen láthatjuk, ahogy alázatosan meghajolva megcsókolja egy rabbi kezét.
kuruc.info/r/6/128447/

Ugyanakkor a következő képen azt vehetjük szemügyre, ahogy még nagyobb alázattal térdre borul és egy néger lábát csókolgatja.
24.hu/kulfold/2016/03/24/menekultek-labat-csokolgatta-a-papa/

Ez kódolt faji megkülönböztetés. Ha nem lennénk tekintettel a pápa magas hivatalára, ki kéne jelentenünk, a pápa relativizálja a holokausztot.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.07. 18:46:52

@Afrika steht an der Elbe: nem vagyok a barátod, komcsi, gerinctelen, elvtelen hulladék gazemberekkel nem barátkozom.
Ha valaki nektek nem tetszik, az valószínűleg sokkal jobb ember mint ti, és a hazátlan csürhétek.

Afrika steht an der Elbe 2016.05.07. 19:00:42

@fidesz maszop dk egykutya:
Szerintem ne légy ennyire színpadias. Ez olyan tükör előtt betanult rizsának tűnik. A kevesebb több. Érted.

grafoguru 2016.05.07. 19:53:50

@BircaHang Média szerkesztősége:

Ne erőlködj. Úgyse fog menni a megértés.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.07. 20:55:07

@Afrika steht an der Elbe: csak leírtam, hogy milyenek vagytok ti, akiket semmi sem érdekel, csak a párt. Akkora keresztények vagytok, hogy ha viktor muszlimba váltana, akkor ti is ott allahakbaroznátok mekka felé :D

Afrika steht an der Elbe 2016.05.07. 22:34:26

@fidesz maszop dk egykutya:
Egyelőre ti nyaljátok ezerrel a muzulmán kontinensfoglalók hátsóját, de ne szólj senkinek.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.08. 21:05:42

@Afrika steht an der Elbe: látom "elvtárs" nem esett le mire céloztam. Írhattam volna buddhistát, vagy szcientológiát is, vagy bármilyen vallást. Mindegy, az köztudott, hogy a fidesz és a többi kommer párt nem az észlények pártja :)

BéLóg 2016.05.08. 21:12:48

@fidesz maszop dk egykutya: Hát ez barátom, eléggé benézted a Nagy Eszeddel.
Ugyanis a TE beírásod kizárólag orbánfóbiás szemmel és csökkent agykapacitással állja meg a helyét, de Afrika... olvtárs mondása a muzulmán kontinensfoglalók hátsójának nyalásáról a te "zsenieszű" oldaladon állókra MINDEN nézőpontból helyes és MINDEN időben érvényes.

Látod, ilyen az amikor valaki borsónyi ésszel próbál gondolkodásra késztetni egy vitapartnert.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.08. 21:36:49

@BéLóg: nem néztem be semmit. pont rólatok beszéltem "elvtárs" gerinctelen önálló gondolatok nélküli elvtelen, hulladék gazemberek vagytok, akiknek a párt a minden. Nagy keresztényekként parádéztok, de még a pápa is köcsög, ha beszól a korrup tolvaj bandátoknak.
Nincs ebben semmi meglepő, '89 előtt nagy komcsik voltatok, aztán libsivé váltatok, most a legújabb álca meg a keresztény konzervatív ( elég gáz, mert egyikre jellemző dolgok, értékek se jelennek meg nálatok a pofázáson kívül, példának okáért szinte az összes bibliai bűnt megvalósítjátok). A lényeg, hogy lophassatok, és viktor megmondja az irányt.

"muzulmán kontinensfoglalók hátsójának nyalásáról a te "zsenieszű" oldaladon állókra MINDEN nézőpontból helyes és MINDEN időben érvényes."
Nehezen, ugyan is nincs igazán oldalam ez az apró probléma, a másik meg hogy soha nem nyaltam muzulmán hátsót, maximum nem hisztériáztam miattuk mint ti. Ami a ti egybites fajtátoknak már nyalás, hiszen "aki nincs velünk az ellenünk van". Ugye "elvtárs"?

BéLóg 2016.05.08. 22:15:52

@fidesz maszop dk egykutya:
1.Hazudsz. Semmit nem tudsz rólam. Amiket leírsz, az a tükörből köszön RÁD.
2. Ha nem láttad volna (dehogy olvasol, csak írsz), én éppen KIÁLLTAM a pápa mellett. Ne is zavarjon elyühkeregy.
3. Sosem voltam kommunista. Apádanyád volt az, ciki. Tökéletesen hozod a megundorodtam a szüleimtől ezért mindenki MÁST gyalázok stílust. Szerencsétlen.
4. Libsi meg a büdöséletben nem voltam, kedves Raty Ikám.
5. A bűn az személyes dolog. A tied a tiedé, az enyém az enyimé. Az ilyen roszszagú farizeus mentalitásúak igyekeznek a MÁSOK dolgaiban vájkálni. Foglalkozz azzal ami veled egyidős, ne az én "bűneimmel". Hála Istennek, téged se én foglak elítélni, hanem a jó Isten, ami rám is igaz.

Te keverted ide a borsónyi agyaddal Afrika... olvtárs ügyében hogy jajdejóhogybeugrottálírhattamvolnabuddhistátis. Na nehezen, de leírtam. Sajnos az én agyam nem annyira primitív hogy egy ilyet zsibbadás nélkül ki tudjak adni magamból. Neked persze simán megy.
Gondolom ahogy nem "hisztériáztál" ezügyben, úgy tettél előző életedben Adolffal is, igaz?
Nagy nihilista, há'nekem megvan a sixpakk sör meg a szték, kija faxomat érdekelnek ilyen muszlincs migráncsok, mi?
Dobd ki az összes tükröt a környezetedben, másként állandóan csak szenvedni fogsz.

BéLóg 2016.05.08. 22:17:03

(Azé fantasztikus ennek a blognak a szómoderátora! Az ember kénytelen átfogalmazni dolgokat... :-)

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.08. 22:35:29

@BéLóg: 1. dehogynem, látom amit művelsz, támogatod a korrupciót, bűnözőket, az ország tönkretételét. Ha a tükörből ez köszönne vissza rám, akkor az elvtársad lennék csá, és nem utálnám a hozzád hasonlókat.
2. ahhoz képest magyaráztad, hogy a korrupció alap, nincs vele gond, jól van az úgy... tudod van egy olyan parancsolat, hogy "ne lopj".

3. persze... te lehet hogy nem, csak az őseid :) Én nem undorodom a szüleimtől, de ezek szerint te igen. Talán mégsem voltak kommunisták amikor kellett volna, ez a bajod velük? Jó is lenne egyszerű habonybérencség helyett a "tisztelt" házból nyúlni le a milliárdokat a többi "elvtárssal" mi?
Ratyi meg sajnos nem vagyok, bár lehet egyszerűbb lenne az életem, ha nem kéne puncira vadásznom, de hát ez van, nem tudok változtatni az 1 bites hiedelmeid miatt :))

4. akkor nem nyaltál be elég korán a fideszbe. Nembaj majd leszel, nem utoljára volt viktor libsi ;)

5. akkor nem személyes, ha egy országot, és népet tesztek tönkre a bűneitekkel, márpedig ti azt teszitek.

Még mindig össze-vissza beszélsz, jó lenne összeszedni magad most már. Előző élet? LOL Csak példaként hoztam fel, de már tértek át a buddhizmusra? Viktor még nem is nyilatkoztatta ki az új irányt. A pénteki rádióinterjúban fogja megtenni? :D
Egyébként tényleg nem hisztériázom Adolf miatt sem. Látod húgyagyú mindig mellélősz :) Egyébként azt mondod, hogy a migráns=Adolf? Ez már egy új "szint".

BéLóg 2016.05.08. 22:46:15

1. Hazudsz. Ez lesz minden egyes első pont?
AZT mondtam, a szerző azt sugallja, a pápa a Fiedesz ellen emelte fel a szavát (haha). Én meg megírtam hogy a fidesz valahol a sor végén kullog és olyanok is megelőzik mint Németország vagy akár Ausztria. Mondom, csak írsz, nem olvasol.
2. Nem tudom, magadnak költesz? Mert én sosem vontam kétségbe hogy a Ne lopj egy jó kis isteni parancsolat.
Szóval magaddal beszélgetsz vagy mi?
3. A szülő dolog rád illik. Az enyémek a komcsi rendszer vesztesei között voltak, mind az apám, mind az anyám. Büszke is vagyok rájuk. Nem úgy mint te.
4. Ezt megint nem értem, de gondolom ma már túlvagy a napi fűadagon és nem igazán tudsz értelmes betűkombinációkat kiadni magadból.
5. Gondolom a nulla infláció, a stagnáló közműdíjak, az adókedvezmények meg az egyéb családos juttatások teszik tönkre az országot. Súlyos bűn ez, az már igaz! (ROFL!)

Figyelj:
A muzulmános részre TE HOZTAD fel például a buddhistát. Most én ERERE IS reagáltam, de már azt se tudod hogy pár sorral feljebb mit írtál? Még egyszer mondom, nézd meg magad is: Te hoztad elő a buddhizmust, én csak BELEFŰZTEM a válaszomba.
Tudom, az adolfos hasonlatot nem érted... Jaaa, a fű...
Szóval az ilyen zsenik mint te boldogan elvannak akár egy adolffal is, ahogy most elvannak az Európát elözönlő muszincs migráncsokkal. Ahogy te magadat jellemezted.
Ennél jobban már csak akkor tudnám elmagyarázni ha szótagolva írom. Azt szeretnéd?
Nehéz életed lehet, ha már magadat sem érted!

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.08. 23:33:29

@BéLóg: 1. Na igen ez a hazugság amit írtál. Ha fidesz a sor végén kullogna, akkor mi lennénk jó helyzetben, és németország és ausztria a mi mostani helyzetünkben. És nem mondanának le/mondatnál le arra felé politikusok olyan kis stiklikért ami nálunk még az ingerküszöböt sem éri el.

2. Dehogynem, próbálod normálisnak, velejárónak beállítani a korrupciót, ráadásul egy ordas nagy hazugsággal
3. Te hoztad fel a szülőgyűlöletet, nyilván saját tapasztalatok alapján, tehát valamiért gyűlölöd őket. Nem tetszik nekik, hogy egy ilyen kis féreg vagy aki vagy?
4. Most még egyszer leírjam? Jó még egyszer leírom: ti pártbuzi biohulladékok nem rendelkeztek elvekkel, gerinccel, önálló véleménnyel, tehát mindig követitek a vezért, a ti esetetekben a viktort. Viktor már volt a 90-es évek elején libsi, és ha úgy alakul lesz is újra, és te követni fogod.
5. nem azok, hanem amiket tagadsz, és lazán átsiklasz rajtuk, mert nem hangzik jól: durva korrupció, közpénzek, EU pénzek elherdálása, egészségügy, és oktatás még erősebb züllesztése, és az önerőből fejlődni képtelen gazdaság (hiszen EU pénzekből fejlődik csak), stb.

Jaj húgyagyúkám még mindig nem érted? Ha vallásos példát arra hoztam fel, hogy ha viktor mondaná, hogy most másik vallás a menő, ti egyből váltanátok. Hozzád hasonlóan csökkent értelmi képességű afrikás elvtársad(vagy inkább a te másik nicked?) nem értette a muzulmános példával, ezért beírtam, hogy oda bármilyen vallást be lehet helyettesíteni.

"Szóval az ilyen zsenik mint te boldogan elvannak akár egy adolffal is, ahogy most elvannak az Európát elözönlő muszincs migráncsokkal. Ahogy te magadat jellemezted."

Így jellemeztem magam? Nosza másold ide azt a részt ahol így jellemeztem magam. Ja, hogy nincs ilyen, csak szokásos komcsi módra megpróbálod a szájamba adni azt amit szeretnél.

Szóval még egyszer kérdezem: migráns= Adolf? Értem, én hogy ezt akarod írni, de erősítsd már meg :)

Értek én mindent, téged is, hiszen elég pontosan jellemeztelek.
Amúgy megint egy mellélövés, még soha sem füveztem. Bár nem mintha számítana, tudod olvashatnál róla, kicsit tanulnál végre valamit a fideszes brossúrákon kívül.

BéLóg 2016.05.17. 18:50:13

@fidesz maszop dk egykutya:
1. Ahogy szokás. hazudsz.... Na hagyjuk.
Azt írtam, bár nem fogod fel, hogy a szóbanforgó országokban INTÉZMÉNYESÜLT a korrupció, benne van a rendszerben és persze NEM korrupciónak hívják. Lobbizásnak.
Korrupció az (szerintük), vagy mint a brit konferencián, az csak Magyarországon meg Afrikában meg Kínában van.
Tudom hogy érted ezt, csak nem tudsz egyensúlyba jönni a blogger hamis véleménye miatt. Mert nem tudod kimagyarázni.
2. Hazudsz... na hagyjuk...
Nem. A korrupció nem normális. A saját országunkban lévő korrupció meg különösen kaki. Csakhogy én nem vagyok hajlandó belemenni abba a mocskolódásba, hogy ittalegnagyobbésaziscsakafidesz. Mert Együgyűkém a korrupció NEM pártállástól hanem embertől függ és még Antalljóska regnálása alatt is ott volt a legnagyobb a buli, ahol az MDF/MSZP/SZDSZ együtt bulizott.
De ezt is tudod, csak hát ez sem passzol a te "önálló" ha, ha, ha világképedbe.
3. A szülőgyűlölet a hozzászólásodban rejlő frusztrációból levont következtetés. Épp az bizonyítja hogy mennyire beletaláltam, hogy itt pattogsz a téma körül. Tudom fáj hogy rátapintrottam a LÉNYEGRE, de azzal hogy ezt most megpróbálod szánalmas módon tükrözni, MÁR vesztettél. Kis féreg, hát ez is jobb mint az eddigiek, kár hogy tükörbe kellett nézned hogy eszedbe jusson!
4. Nem vagy képes felfogni, hogy aki nem azt mondja ami NEKED tetszik az még nem lesz se pártkatona, se birkatömeg. Orbánviktor akkor volt a vezérem amikor téged az apád először s@ggbeqúrt.
5. Nem siklok át semmi felett. Van korrupció, ami pártsemleges és messze nem Magyarország benne az első még Európában sem.

Én nem adtam a szájadba semmit! Jellemeztelek a beírásod alapján. Az agykurkász doktornak ezért fizetni szoktál, én meg INGYEN megírtam a szakvéleményt!

Hiszen nem, nem érted. Migráncs =/= Adolf. Hanem mint jó lélekvándorló buddhista, ahogy MOST nem zavarnak téged a migráncsok, úgy előző életedben mikor lágerőr voltál, Adolf se zavart. Azelőtti életedben mint bolsevik Lenin se zavart, azelőtti életedben pedig....
Téged soha, semmilyen életedben senki nem zavart. Miért pont most lenne MÁS a migráncsokkal?

Te soha nem füveztél, Orbán Viktor meg sosem hazudott. Két valós igazságtartalmú állítás. Te tudod!
süti beállítások módosítása